Scaderea vanzarilor modelului sport Mustang a determinat Ford sa inchida o fabrica din SUA

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

ford-mustangFord Motor va inchide timp de o saptamana fabrica din Michigan, unde se produc celebrele modele sport Mustang, care au inregistrat luna trecuta un declin de 32% al vanzarilor in SUA, transmite Bloomberg, informeaza AGERPRES.

Al doilea producator auto din SUA a oprit fabrica din Flat Rock, la sud de Detroit, pentru a ajusta capacitatea de productie cu cererea, a anuntat un purtator de cuvant al Ford.

Uzina, care are 3.702 de angajati si produce modelele Mustang si Lincoln Continental, isi va relua activitatea in 17 octombrie. Conform contractului incheiat cu sindicatele, angajatii vor fi platiti in aceasta perioada.

Oprirea activitatii ar putea fi un indiciu al slabiciunii pietei auto din SUA, in trecut un motor de crestere al economiei. Analistii avertizeaza ca in acest an vanzarile de masini si camionete in SUA nu vor mai depasi nivelul record de anul trecut, de 17,5 milioane de unitati.

Pentru prima data din octombrie 2014, Mustang a fost pe locul doi in SUA la vanzari, fiind depasit de Chevrolet Camaro in septembrie. Anul acesta, Ford a vandut 87.258 modele Mustang in SUA, in scadere cu 9,3%, in timp ce General Motors a livrat 54.535 modele Camaro, in scadere cu 11%, arata datele companiei de cercetare a pietei Autodata Corp.

Luna trecuta, Ford Motor a avertizat ca se asteapta ca ”rezultatele totale ale companiei” sa scada in 2017, in urma majorarii investitiilor in vehicule electrice si in noile oportunitati menite sa intareasca afacerea, dar in 2018 rezultatele financiare ar urma sa creasca.

Compania a anuntat ca investeste 4,5 miliarde de dolari pentru lansarea unui numar de 13 noi vehicule electrice pana in 2020. De asemenea, Ford a lansat un program de eficientizare a costurilor in valoare de aproximativ trei miliarde de dolari anual, in perioada 2016 — 2018.

Profitul inainte de taxe ar urma sa scada anul viitor, dar se va imbunatati in 2018, in urma majorarii investitiilor.

Ford se asteapta la un profit ajustat inainte de taxe de 10,2 miliarde de dolari anul acesta, in scadere fata de nivelul record de 10,8 miliarde de dolari inregistrat anul trecut.

In Romania, Ford a inceput productia la fabrica din Craiova in 2012, odata cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici si primul autovehicul romanesc de 5 stele EuroNCAP. Tot in 2012, Ford a demarat la Craiova si productia motorului EcoBoost. La inceputul acestui an, presedintele — director general al Ford Europa, Jim Farley, a anuntat ca producatorul va construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova incepand din toamna anului 2017, model ce va fi comercializat pe toate pietele europene ale Ford, mai putin in Rusia, si pentru care va investi 200 de milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *