Scandal cu impuscaturi pe strada Paltinisului din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

 

pistol1Sambata seara, la ora 20:33, politia a fost sesizata ca pe strada Paltinisului din municipiul Baia Mare a avut loc o altercatie intre doua grupuri de persoane de etnie roma.

La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Politiei Municipiului Baia Mare, care au constatat ca nu sunt persoane ranite in altercatie, dar ca simpatizanti ai scandalagiilor s-au coalizat pentru a-i sustine in raport cu fortele de ordine. In aceste conditii au fost alertate efective suplimentare din cadrul Politiei Baia Mare, Serviciului pentru Actiuni Speciale Maramures si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures care, actionand in sistem integrat, au intervenit pentru extragerea elementelor turbulente din masa de sustinatori, estimata la momentul interventiei la circa 150 persoane.

„Interventia fortelor de ordine, legitima de altfel, a generat nemultumirea sustinatorilor celor doua grupuri de persoane, rude intre ele de altfel, care, pentru a-si proteja apropiatii, au inceput sa se manifeste activ agresiv cu politistii si jandarmii, in speranta ca fata de acestia nu vor fi luate masurile legale.

Asteptarile lor au fost inselate de actiunea concertata a fortelor de ordine, care au identificat si extras din multime persoanele aparent vinovate de aparitia, intretinerea si dezvoltarea conflictului, astfel ca dupa executarea a patru focuri de arma in plan vertical, acestea au fost imobilizate si depuse in autospecializatele politiei si transportate la sediu pentru cercetari. In momentul evacuarii persoanelor banuite de actele de tulburare constatate, sustinatorii au aruncat cu pietre in autovehiculele politiei si jandarmeriei, avariindu-le”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures.

Pentru prevenirea oricaror manifestari contrare normelor de convietuire sociala se actioneaza in sistem integrat in zona Paltinisului, in sensul in care s-a constituit un dispozitiv compus din politisti si luptatori SAS din cadrul Politiei Romane, militari jandarmi si politisti locali care este in masura sa intervina pentru inlaturarea, inca din faza incipienta, a oricarei manifestari antisociale.

In urma investigatiilor efectuate de politisti, trei baimareni in varsta de 41, 42 si 53 de ani, banuiti de generarea starii conflictuale, au fost retinuti pentru 24 de ore si urmeaza a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

Politistii au intocmit dosar penal si, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare, continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale, sub aspectul comiterii infractiunilor de tulburarea ordinii si linistii publice si distrugere.

Pentru prevenirea altor manifestari violente si inlaturarea oricaror riscuri in planul ordinii si linistii publice, pe raza Municipiului Baia Mare au fost constituite, prin dispozitia sefului inspectoratului, doua zone speciale de siguranta publica, iar efectivele de politie, jandarmi si politie locala sunt pregatite sa intervina in sistem integrat pentru luarea masurilor legale, se mai arata in comunicatul IPJ Maramures.

ZiarMM 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole