Scandal la groapa de gunoi: CJ Maramures a sesizat Politia

rampa-gunoi-drusalIn urma incendiului violent izbucnit in noaptea de 2 spre 3 septembrie pe groapa de gunoi de la Satu Nou de Jos, Consiliul Judetean Maramures face cateva precizari:

In data de 2 septembrie, firmei executante a contractului de „Proiectare si executie pentru inchiderea in situ a depozitelor de deseuri neconforme urbane la Viseu de Sus, Teplita-Sighetu Marmatiei si Satu Nou – Baia Mare, respectiv proiectare si executie pentru trei relocari la Seini, Targu Lapus, Arinies-Borsa” din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Maramures” nu i-a fost permis accesul la depozitul de deseuri neconforme pentru a incepe lucrarile de inchidere. Accesul a fost blocat de lucratorii firmei de paza angajate de S.C. Drusal S.A. Din aceasta cauza, firma contractanta a decis stoparea lucrarilor.

Nu este prima oara cand executantul „Asocierea Bilfinger Baugesellschaft m.b.H, ca lider de asociere, impreuna cu Intreprinderea Montaj Instalatii S.A Baia Mare si Institutul de Studii si Proiectari Energetice S.A.” incearca sa demareze lucrarile de inchidere, in conformitate cu ordinul de incepere nr. 79/12/08.01.2015 si este impiedicat de reprezentantii S.C Drusal S.A. In aceeasi maniera a fost impiedicata in 24 iulie 2015. Astfel, din aceasta cauza, inceperea lucrarilor a fost intarziata cu sase saptamani.

Incendiul care s-a declansat la groapa de gunoi, releva importanta realizarii lucrarilor de inchidere si ecologizare, dar si pericolul pe care amanarea acestor lucrari il reprezinta pentru mediu si pentru locuitorii municipiului Baia Mare si ai zonelor apropiate.

Mentionam ca, intrucat operatorul nu a permis antreprenorului executarea lucrarilor, in conformitate cu autorizatia de construire emisa in acest scop, operatorul este cel care asigura paza gropii de gunoi de la Satu Nou de Jos in perioada in care s-a declansat incendiul. In aceste conditii ne punem intrebarea cine este responsabil pentru aceasta situatie.

In interesul judetului Maramures si a locuitorilor acestuia, Consiliul Judetean Maramures a solicitat antreprenorului sa inceapa lucrarile, fiind respectate toate procedurile legale. Totodata, a solicitat antreprenorului sa colaboreze cu operatorul pentru a evita aparitia oricaror accidente.

Consiliul Judetean Maramures a sesizat Inspectoratul de Politie Judetean Maramures asupra faptului ca firma de paza a impiedicat accesul antreprenorului pe amplasament, punandu-l in imposibilitatea executarii obligatiilor contractuale.

cjmaramures.ro 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. nicu pop

    CJ,pe cand un amarat de parc industrial ? Sunteti sau nu in stare,deoarece sondajul vostru pentru cele 20 de hectare de la Lapusel,din cate se vede,a fost doar asa de vrajeala pentru prostii care v-au votat…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1