SCANDAL REȚEA ȘCOLARĂ – Ce spune Primăria Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Conducerea Primăriei Baia Mare a anunțat aseară că școlile Dimitrie Cantemir și Alexandru Ivasiuc rămân așa cum sunt, clădiri distincte, „unități de invatamant independente administrativ, separate, chiar cu gard între ele. Nici o grădiniță nu trece în subordinea altei școli sau a vreunei școli acolo unde sunt cu personalitate juridică proprie. Colegiul tehnic C.D. Nenițescu rămâne unde e. Pe strada Luminisului”.

„Probabil din septembrie 2023, sau după reabilitarea si dotarea integrală, prin finantarea europeana câștigată, e contract semnat de o săptămâna, a liceului, spațiilor de cazare, pe care o vom demara în primăvară, împreună cu Seminarul Teologic vor constitui un model educațional creștin ortodox de prestigiu, care va oferi comunității și tehnicieni de diverse specializări utile pentru viitor și personal medical, asistenți și fizioterapeuți, dar și tineri care își doresc să se dedice credinței, altarului, rugăciunii”.

Discuțiile privind noua rețea școlară vor fi azi în ședința de Consiliu Local. Vă reamintim că au avut loc zilele trecute proteste ale părinților elevilor care sunt la „Dimitrie Cantemir”, care nu sunt de acord cu această fuziune. Ieri au protestat inclusiv în fața ISJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole