SCANDAL – Se cere anularea în instanță a concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori în școlile din Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

Mai multe caadre didactice din județ cer în instanță anularea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și directori adjuncți în școlile din județ. În judecată sunt chemați și cei care au ocupat aceste funcții, astfel că numărul celor implicați în acest proces este unul mare.

Cererea de chemare în judecată a fost formulată împotriva Inspectoratului Școlar Judeţean Maramureş şi Ministerului Educaţiei, având ca obiect anularea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din cadrul judeţului Maramureş. Se face referire la dosarul nr. 191/100/2022, aflat pe rolul Tribunalului Maramures – Sectia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal.

„Această cerere de chemare în judecată nu a fost, nicidecum, formulată împotriva celor 155 de directori din judeţ. Introducerea în dosar a persoanelor ce au promovat concursul a cărui anulare se solicită a avut loc la aproximativ 10 luni de zile ulterior începerii litigiului. De altfel, introducerea în cauză a acestor persoane a avut loc în urma depunerii de către juristul ISJ Maramures de la acel moment a unei liste a persoanelor ce au promovat concursul. Întrebat fiind de către instanţa de judecată dacă apreciază că se impune introducerea acestor persoane în cauză, juristul a răspuns afirmativ, acesta fiind factorul declanşator al numărului mare de părţi din dosar. Cei nemulţumiţi de modalitatea nelegală în care s-a desfăşurat concursul şi care au solicitat anularea acestuia au chemat în judecată doar ISJ Maramureş şi Ministerul Educaţiei, aşa cum se poate verifica şi pe portalul instanţelor de judecată.

În ceea ce priveşte acţiunea propriu-zisă, criticile au la bază o serie de nelegalităţi ce au fost săvârşite de fostul inspector şcolar general şi de o parte dintre angajaţii ISJ Maramureş, cu unicul scop de a împiedica, în mod abuziv şi cu încălcarea prevederilor legale, participarea la concurs a anumitor persoane ce ar fi avut premisele promovării acestuia în detrimentul unor persoane agreate de către conducerea ISJ Maramureş. Precizăm faptul că acest dosar se află în legătură directă cu alte dosare înregistrate pe rolul Tribunalului Maramureş şi care privesc anularea unor măsuri premergătoare ce au fost adoptate cu scopul de a împiedica reclamanţii din prezentul litigiu să participe la concurs (sancţiuni disciplinare nule, diminuarea abuzivă a calificativelor anuale acordate), în unele dintre aceste dosare fiind deja pronunţate hotărâri favorabile reclamanţilor ce atestă faptul că măsurile ISJ Maramureş au fost nelegale.

Pe lângă aspectele ce ţin de măsurile subiective adoptate faţă de persoanele neagreate de către conducerea ISJ Maramureş, acţiunea având ca obiect anularea concursului are la bază şi o serie de argumente ce ţin de grava încălcare a Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, anexă la Ordinul Ministrului Educației nr. 4597/2021, precum şi de nulitatea procedurii de organizare a concursului.

Reclamanţii din dosarul nr. 191/100/2022 nu sunt singurii care au solicitat instanţelor de judecată competente să constate că se impune anularea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din cadrul judeţului Maramureş, pe rolul Tribunalului Maramureş fiind înregistrat şi dosarul nr. 756/100/2022”, ne-a declarat Ramona Tămăian, unul dintre profesorii contestatari ai acestui concurs.

Am cerut un punct de vedere și la Inspectoratul Școlar Județean, pe care-l vom publica cand îl vom primi.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. Velea

  Acesta este adevărul , TOATE PILELE LUI HENDEA MINODORA AU FOST UNSE DIRECTORI !!! DNA ar fi trebuit de mult să îi purice ! Să nu uităm de pretransferurile unor profesori mediocrii ( dar colorați in galben ) , la Colegii Naționale de prestigiu exemplu Munteanu Ionică și Pop Grațian ! PS Sa ne amintim cum a ajuns Minodora Hendea Costin la C N” Gheorghe Șincai ” , sau cum și-a luat doctoratul la Craiova

  Reply
 2. Dănuț

  Interesativă cum la interviul pentru postul de director al Clubului Sportiv Scolar Numărul 2 Baia Mare , o colorată în galben a luat nota zece , iar un profesor de specialitate cu numeroase rezultate manageriale și sportive a luat nota patru . Vedeți cine a făcut parte din comisie , daca informaticiana putea participa la interviu ( fara post in club și studii de specialitate ) și relația ei cu Minodora Hendea Costin !!!

  Reply
 3. Gabriel

  In toate domeniile sistemului de stat este o continuă bătaie pe ciolan care se termină frecvent în justiție. Ar trebui să se concentreze mai mult pe performanță în post nu asupra avantajelor financiare, tichete, bonusuri, sporuri , performanță 0 !

  Reply
 4. T. R.

  Scriitorule de articol plătit, cam umfli cu tastele dispozitivului numărul petentilor: 4 persoane înseamnă mai multe, dar nu prea….
  Iar pentru,, Velea „” (din postare) o dedicație:
  – nebuno coruptă,, hoață și ingrată, du-te și te tratează la cei mai buni medici psihiatri pentru că ai mare nevoie.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole