SCANDAL ȘINCAI – Interioarele trebuie finalizate pană în 30 decembrie 2022

Reclame home 1
Reclame home 1

Proiectul de modernizare al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” este singurul proiect finanțat din bugetul local al municipiului. Din 32 de proiecte, 31 au fost finanțate din fonduri europene. Municipiul Baia Mare a plătit deja o parte din acești bani. Oficialii Primăriei Baia Mare spun că acest proiect a adus și cele mai mari mari probleme pentru municipalitate.

„Este totul achitat, vedem că pe șantier găsim 5 muncitori, un diriginte de șantier care e angajat al constructorului, nu reprezentantul autorității locale. Suntem în Romania, nu în Germania. Ne-am săturat noi, ca autoritate locală, să le ridicăm molozul. Pe langă cele 10 clase finalizate, am stabilit un nou grafic de construcție. Pană în 30 de septembrie trebuie finalizat tronsonul în discuție. Pană în 1 ianuarie trebuie finalizat întreg interiorul clădirii. Deci 30 septembrie finalzarea primului tronson, care înseamnă 25 de clase, iar 1 ianuarie finalizare în întregime a interiorului clădirii. Trebuie eliberat pană luni terenul de sport, ca să facem lucrările la acest teren. respectiv suprafața elastică și celelalte. Constructorul a încasat aproape 6 milioane de lei de la primărie dintr-un total de 10 milioane, cat costă lucrarea. ”,au precizat reprezentanții Primăriei Baia Mare.

Același constructor ar fi caștigat și lucrările de la Școala nr 8 din Baia Mare, însă azi s-a anunțat că respectivul contract ar fi fost reziliat. Valoarea lucrărilor de la Șincai este de 10 milioane de lei, dar în total, cu actualizarea la prețuri la materiale, lucrările vor costa undeva la 13 milioane de lei. S-a mai spus că dacă lucrările nu vor fi făcute cum trebuie, atunci ele nu vor fi recepționate.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2