Scandalul Cumpănașu și jumătate de milion din copiii României

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Alexandru Cumpănașu e în centrul unui nou scandal de proporții, de data asta fiind acuzat că le sucește mințile copiilor cu postările sale pe TikTok, unde are un succes fulminant, pe care mulți profesori si părinți nu reușesc să îl descifreze, precizează spotmedia.

Pe contul său intitulat ademenitor ”profu.online”, Cumpănașu susține că face ”Mentorat și coaching pt elevi, studenți și părinți!”, dar nu spune și ce îl recomandă pentru asta, fiind binecunoscut scandalul diplomei sale care ar fi fost obținută și nu prea, în străinătate. Mai mult, contul de TikTok respectiv este bogat mai degrabă în manele, gesturi de prost gust, agresivitate și îndemnuri la revoltă împotriva adevăraților profesori, spun cei care trec pe acolo.

După ce a abuzat mediatic până dincolo de orice limită de rolul său de unchi al Alexandrei, fata răpită de Gheorghe Dincă, Alexandru Cumpănașu pare să fi trecut acum de partea cealaltă a baricadei, ispitind și el copii nevinovați, debusolați, părăsiți de adevărații educatori.

”Eu nu știu ce psihopați sunt de partea ailaltă, ce derbedei sunt de partea ailaltă ca profesori. Da? Din păcate, ne arată că perverșii în sistemul de învățământ sunt destul de mulți”, ar fi spus Cumpănașu tinerilor cu care discuta, conform unui material realizat de Digi24.

În scurt timp de la lansare, contul lui Cumpănașu a ajuns la peste 510.000 de urmăritori și a strâns circa 21 de milioane de like-uri. Șocați de calitatea postărilor sau, mai mult, îngrijorați de consecințele pe care le-ar putea avea asupra elevilor, o parte dintre cei care au observat că fenomenul ia amploare au reacționat public, încercând să tragă un semnal de alarmă și să ofere soluții pentru calmarea spiritelor.

Fostul ambasador Ciprian Mihali a fost printre primii care au comentat subiectul pe Facebook, într-o postare care s-a viralizat, generând foarte multe luări de poziție.

”Căzut în dizgrația unora dintre complicii săi, care l-au repudiat ca să-și salveze onoarea, Cumpănașu exploatează cu un cinism absolut toate găurile din șvaițerul educației românești: lipsa de autoritate a ministerului, lipsa de atractivitate a cursurilor online, nenumăratele improvizații și carențe ale organizării școlare, ostilitatea crescândă a copiilor față de școală, de educație și de cunoaștere în general, dar, și mai larg, renunțarea de către aproape întreaga societate la educație ca strategie pentru dezvoltarea personală și colectivă.

În sutele sale de filmări pe TikTok, Cumpănașu încurajează violent ura copiilor față de școală și față de profesori și se asociază, pe ritmuri de manele, cu tinerii care „luptă” dând din buric pentru a „băga” 100k profesori în pușcărie. Fete de școală generală sau de liceu dansează lasciv sub privirile umede ale „profului”, afișând mesaje ostile profesorilor și ministerului. În intervenții scurte, pline de vulgarități, filmate de pe bancheta din spate a mașinii din curte, „profu” face spume la gură susținând că organizațiile internaționale au interzis telefonul pentru școala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri. Într-un alt film, cu 121.000 de aprecieri, „profu” răspunde că o profesoară „este obișnuită cu maxim 15 minute”, de aceea dă teste scurte copiilor. După care se emoționează până la lacrimi când un copil îi declară că „toți am vrea un tată ca dumneavoastră”, iar asta atrage 114.000 de aprecieri”, a scris pe Facebook prof. Ciprian Mihali.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *