Scandalul Facebook: Datele a 2,7 milioane de europeni ar fi fost transmise

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Datele personale a „pana la 2,7 milioane” de utilizatori europeni ai Facebook ar fi putut fi transmise „in mod inadecvat” societatii britanice Cambridge Analytica (CA), a anuntat vineri Comisia Europeana, citand o cifra ce i-a fost comunicata de reteaua sociala, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Aceasta estimare pentru Europa este de a raporta la numarul total de 87 de milioane de utilizatori Facebook potential afectati in intreaga lume, a dezvaluit miercuri seful retelei sociale Mark Zuckerberg in persoana.

Intr-un e-mail, „Facebook ne-a confirmat ca datele personale a pana la 2,7 milioane de europeni, sau mai precis persoane ce traiesc in UE, ar fi putut fi transmise la Cambridge Analytica in mod inadecvat” a declarat un purtator de cuvant al executivului european, Christian Wigand.

Acest mail este un raspuns dat Comisiei Europene, care a cerut saptamana trecuta retelei sociale sa ii furnizeze rapid explicatii privind scandalul legat de compania Cambridge Analytica.

Facebook explica „masurile ce au fost luate de atunci”, a spus Wigand, adaugand ca executivul UE va „studia in detaliu” raspunsul retelei sociale.

„Dar este deja evident ca vor fi necesare mai multe discutii”, a adaugat el, precizand ca va fi si un „apel telefonic la inceputul saptamanii viitoare” intre comisarul european pentru justitie, Vera Jourova, si numarul doi al Facebook, Sheryl Sandberg.

Firma de analiza a datelor Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania prezidentiala a lui Donald Trump in 2016, a preluat date personale de la utilizatori Facebook printr-o aplicatie de testare psihologica.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2