SCANDALUL GUNOAIELOR – Polițiștii intră pe fir și un nou posibil dosar penal la orizont

Reclame home 1
Reclame home 1

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în acest moment există înregistrată o reclamație, pentru soluționarea căreia se fac verificări. O spun cei de la IPJ Maramureș, care țin să arate că „polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș, precum și lucrători din cadrul Apelor Române – S.G.A. Maramureș, cooperează în scopul identificării încălcărilor legale și aplicării măsurilor legale care se impun, sens în care a fost solicitat instituțiilor abilitate să transmită informații privind rezultatele verificărilor efectuate de specialiști”.

„În funcție de răspunsul instituțiilor abilitate, cu privire la gradul de pericol, categoria deșeurilor existente și daunele aduse calității aerului, solului sau calității apei, animalelor sau plantelor existente, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș vor înainta întreaga documentație procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, care va dispune asupra începerii urmăririi penale, cu privire la încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 92/2021, O.U.G. nr. 195/2005, precum și Legea nr. 107/1996 actualizată”, precizează IPJ Maramureș.

Vă reamintim că Primăria Baia Mare a primit deja două amenzi pe această problemă a gunoaielor, una de la Apele Române, în cuantum de 40.000 de lei, respectiv una de 50.000 de lei de la Garda de Mediu Maramureș. Aceasta din urmă a stabilit că locul unde au fost depozitate aceste gunoaie în mod ilegal, pe malul stâng al râului Săsar, va trebui curățat până la finele acestei luni, în caz contrar legea va fi aplicată. Baia Mare a devenit de la finele anului trecut un oraș al gunoaielor. Cu zile când se ridică gunoiul, cu zile când gunoiul este cât un munte peste tot în oraș și tot așa. În acest timp, autoritățile locale, Drusal și cele județene vorbesc între ele, dar doar discuții sterile, fără rezultat. Am încheiat 2021 cu gunoaiele în stradă, la fel am trecut și în 2022, atâta că am avut cele mai scumpe artificii din țară. Am văzut mai bine gunoaiele de la atâta lumină pe cer.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. cetatean

    oare de ce platim tot noi cetatenii? de ce acele amenzi nu se dau pe numele primarului si consilierilor locali, sa le plateasca ei din buzunarul propriu? oare de ce institutiile abilitate nu se autosesizeaza sa se faca cercetari, sa aflam si noi totusi cine e responsabil si unde s-au dus banii ??? asa e usor sa lucrezi ca primar, orice faci sa fie amendati tot cetatenii…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole