SCANDALUL GUNOIULUI CONTINUĂ- Se așteaptă probleme serioase în Baia Mare lunile care urmează

Reclame home 1
Reclame home 1

Este limpede pentru toată lumea că problema gunoaielor din Baia Mare nu și-a găsit încă rezolvare. Deocamdată nu am mai rămas cu gunoaiele neridicate, ca pe final de an 2021, însă problema există și, din ce spun cei de la Drusal, se va accentua în lunile care urmează.

Primăria Baia Mare trebuia să plătească celor de la Drusal niște bani pană în 15 iunie, altfel nu se mai colectau deșeurile. S-a plătit ceva din ele, însă mai sunt altele de plătit. Și ce nu se plătește se ajunge în instanță. „Au mai fost niște plăți făcute, dar încă nu au ajuns la noi, dar Primăria Baia Mare, cu toate că a încasat banii de la populație și anul acesta pentru toată activitatea care înseamnă și colectarea și depozitarea, partea de depozitare refuză să o plătească pentru niște motive numai de ei știute. Toate celelalte 30 de UAT-uri au plătit, dar ne vom duce în instanță pentru aceste lucruri. Noi nu am avut și nu vrem să pedepsim populația pentru treaba aceasta. Conform contractului, doar ADI trebuia să avizeze situațiile de lucrări. Orice altceva se spune, nu e adevărat. Este evident că ADI trebuie să facă avizarea situațiilor de lucrări.

Părerea mea este că Primăria Baia Mare nu re bani să ne plătească, chiar dacă încasează bani de la populație. Ei s-au angajat la un cost foarte mare la serviciul de salubrizare stradală, pentru că ei închiriază mașinile de la o firmă și închirierea aceasta înseamnă niște costuri. El plătește dublu valoarea serviciului de salubrizare. A fost oprită licitația. Noi plăteam o medie de 800 mii lei pe lună, la final de an cifra noastră la stradal era de 9,6 milioane lei, iar acum se plătește 1,5 milioane lei firmei de salubrizare care execută contractul. Ori orașul nu e așa curat cum făceam noi. Pentru serviciile efectuate anul acesta nu s-a plătit nimic, dar banii s-au încasat. În genera populația plătește îăn prima parte a anului pentru tot anul, nu se lasă cu datorii pe final de an. Eu cred că de acum vor apare problemele serioase. Nu știu de unde va scoate banii ca să ne plătească pe noi. Ne vom duce iar în instanță și iar vor trebui plătite penalități de întarziere din banii populației”, a declarat Mihai Apan, directorul Drusal, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole