Scandalul Volkswagen: Proprietarii de vehicule din Australia solicita despagubiri de peste 70 milioane dolari

VolkswagenFirma de avocatura Maurice Blackburn va lansa, joi, un proces colectiv in numele proprietarilor de vehicule Volkswagen, Audi si Skoda din Australia, care solicita despagubiri de peste 100 milioane dolari australieni (71,59 milioane dolari SUA), dupa ce producatorul auto german a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor, transmit MarketWatch si Reuters, citate de Agerpres.

Peste 10.000 de proprietari australieni de vehicule Volkswagen s-au inregistrat deja pentru procesul colectiv impotriva grupului german si nu doar impotriva subsidiarelor sale locale, a anuntat firma australiana.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Maurice Blackburn a anuntat ca cei peste 90.000 de proprietari de masini pe care ii reprezinta in procesul colectiv cer recuperarea costului integral al vehiculului, plus pagube, pentru ca au fost inselati de companie, care le-a oferit informatii eronate privind nivelul emisiilor.

Reprezentantii Volkswagen Group Australia (VGA) nu au comentat informatia, dar si-au cerut scuze pentru orice dezamagiri si incoveniente cauzate proprietarilor de vehicule Volkswagen.

“VGA ii asigura pe toti clientii sai ca vehiculele afectate sunt sigure din punct de vedere tehnic si masurile necesare vor fi intreprinse fara niciun cost pentru ei. Vom face tot posibilul sa rezolvam aceasta problema si sa recastigam increderea clientilor nostri”, se arata in comunicatul subsidiarei Volkswagen din Australia.

Volkswagen a facut provizioane de 7,3 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor pe plan global. Compania estimeaza ca peste 90.000 de vehicule cu motoare diesel au fost vandute in Australia.

Vanzarile Volkswagen pe plan global au scazut cu 5,3% in octombrie, prima luna intreaga, dupa ce producatorul auto german a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor. Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit in 18 septembrie, in acea luna livrarile Volkswagen pe plan global scazand cu 1,5%, la 885.300 de vehicule.

Vanzarile brandului Volkswagen s-au redus in octombrie la 490.000 de vehicule, de la 517.400 in perioada similara din 2014, a opta luna de declin lunar consecutiv.

In primele noua luni din acest an, livrarile Volkswagen pe plan global au coborat tot cu 1,5%, la 7,43 milioane de vehicule.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1