Am scapat de ninsori. Dar nu si de iarna. Ce urgii ne mai asteapta in urmatoarele zile

home camp2
home camp2
home camp2

frigDupa ninsorile abundente din zilele trecute, iarna va continua sa-si arate adevarata fata.

Luni, valorile termice vor fi in scadere, indeosebi in cursul noptii, iar vremea va deveni geroasa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 grade in depresiuni si 2…3 grade, izolat, in sud si vest, iar cele minime se vor situa, in general, intre -13 si -5 grade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax citata de hotnews.ro.

Cerul va fi temporar noros si, mai ales ziua, va ninge local in Moldova, Transilvania si zona de munte. In restul teritoriului, ninsorile se vor semnala cu totul izolat. Vantul va avea intensificari in nord-est, centru si sud-vest, iar la munte va sufla tare, viscolind si spulberand ninsoarea. Rafale ale vantului se vor semnala temporar si in restul zonelor, dar pe arii mai restranse si la cote mai reduse.

Marti, valorile termice vor continua sa scada, astfel ca vremea va deveni deosebit de rece, geroasa noaptea in toata tara. Cerul va fi temporar noros si, cu precadere in cursul zilei, va mai ninge slab, pe arii restranse in est, centru si sud, precum si in zona de munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari indeosebi in prima parte a intervalului, in Moldova, Dobrogea, Baragan si zona de munte, unde va mai spulbera zapada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -10 grade in estul Transilvaniei si 2 grade in Oltenia, iar cele minime se vor situa intre -20 si -10 grade, mai scazute in depresiuni, pana in jurul a -23 de grade, dar si mai ridicate, izolat, in sudul tarii, spre -8 grade. Izolat, spre dimineata, in regiunile intracarpatice se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *