SCENARII ȘCOLI – O grădiniță din Baia Mare are ore doar în online

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În județul Maramureș avem până în acest moment 51 de școli unde au fost confirmate cazuri de COVID în rândul elevilor. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință extraordinară și a aprobat scenariile pentru desfășurarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar, în data de 11 octombrie. Subprefectul Rudolf Stauder a ținut să arate că potrivit propunerilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ și avizului DSP, respectiv al Consiliului de Administrației al Inspectoratului Școlar Județean își desfășoară cursurile în scenariul 1, cu prezența fizică a copiilor/elevilor, 339 unități de învățământ.

Apoi, în scenariul 2, cu participarea copiilor/elevilor în sistem online, se află 51 unități învățământ, cu acele grupe/clase în care sunt cazuri de copii/elevi/cadre didactice infectate cu virusul SARS-CoV-2. Grădinița cu program normal nr. 17 Baia Mare, structură a Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuțiu” Baia Mare desfășoară cursuri în sistem online.

„În această structură de învățământ sunt două grupe de copii, în una din grupe este confirmat un caz, iar conform ordinului comun de miniștri, atunci când 50% din totalul grupelor structurii unității de învățământ desfășoară activitate în sistem online, conducerea unității de învățământ, cu avizul Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Scolar Județean a solicitat desfășurarea cursurilor în sistem online. Propunerea conducerii unității de învățământ a fost aprobată de CJSU”, a mai adăugat subprefectul de Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dan

    Oare linga copiii de gradinita care stau acasa cine sta cu ei in fata calculatorului?
    Stiu toti de mici sa utilizeze acest instrument? Asta nu e o forma de a bloca un parinte care trebuie sa stea cu copilul in loc sa mearga la munca? Gradinita avea si acest rol, de a degreva parintii pentru munca, in afara de rolul educational. De aceea s-a introdus si programul prelungit pentru micuti, sa poata fi ingrijiti pina pe la 16-17 cind vin parintii de la munca.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2