Schengen-Romania: Vezi ce a spus presedintele CE, Jean Claude Juncker

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat joi in fata parlamentarilor romani ca va milita pe langa autoritatile din Romania pentru a garanta caracterul ireversibil al progreselor realizate in privinta MCV, potrivit stiripesurse.

„As dori sa subliniez, in denumirea mecanismului de cooperare si verificare, importanta cuvantului cooperare. MCV nu inseamna sfarsitul sau retragerea reformelor. Cooperarea este esentiala pentru ca solidaritatea este o legatura de angajament intre statele noastre. Stiti ca puteti conta pe sprijinul Comisiei Europene prin fondurile structurale, in special. Iar eu voi milita pe langa autoritatile romane pentru a garanta caracterul ireversibil al progreselor realizate. In ceea ce priveste MCV, as dori sa adaug ca nu ar trebui sa ne imaginam ca putem adauga alte noi criterii si exigente de pe o zi pe alta. Mecanismul de cooperare este bine realizat. Alte exigente nu vor fi adaugate la cele existente”, a spus Juncker.

El a mai afirmat ca Romania trebuie sa devina membra a spatiului Schengen „cat mai curand posibil deoarece este un loc meritat”.

”Romania isi merita locul sau natural in sanul UE si in spatiul Schengen. Criteriile de adeziune la spatiul Schengen au fost clare si nu trebuie sa ingreunam aceste criterii. Trebuie ca Romania sa poata deveni membra a spatiului Schengen cat mai curand posibil deoarece este un loc meritat”, a mai spus presedintele CE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2