septembrie 24, 2021

Schimbarea climei ar putea contribui la producerea smogului care afecteaza China, potrivit unui studiu american

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cercetatori de la Universitatea Tehnologica din Georgia (SUA) au relevat ca asa numita “apocalipsa atmosferica”, care a acoperit Beijingul cu un persistent nor de poluare in 2013, s-a produs sub efectul unei schimbari climatice in Arctica, potrivit unui studiu publicat de revista Science si citat de EFE, informeaza AGERPRES.

Expertii, in frunte cu profesorul Yufei Zou, au analizat conditiile atmosferice care au contribuit la producerea smogului care a acoperit China de Est timp de o luna.

Cercetatorii au descoperit ca principalele cauze ale fenomenului nu au fost emisiile locale de gaze, ci reducerea stratului de gheata arctic si intensificarea ninsorilor in regiunea eurasiatica.

Aceste conditii au determinat o lipsa a circulatiei aerului in intreaga China de Est, care a permis asezarea unor concentratii de nori deasupra un orase ca Beijing si nu au lasat vantul sa patrunda.

Studiul arata cum aceste conditii, nemaiintalnite in trei decenii, au accentuat norul de poluare.

“Daca gheata arctica continua sa se topeasca este de asteptat ca astfel de conditii reduse de circulatie a aerului iarna sa devina mai frecvente in China orientala”, noteaza studiul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2