Schimbari importante in Codul rutier, de la 1 ianuarie 2019

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

2019 a venit cu reguli noi pentru soferi! Modificari importante ale Codului Rutier au fost promulgate imediat ce vacanta de Revelion a luat sfarsit.

O modificare intrata in vigoare din prima zi lucratoare a acestui an este ca soferii vor avea posibilitatea de a alege si de a folosi dovada inlocuitoare mai putine zile, pentru a-si recupera permisul mai repede, in cazul unei suspendari.

Daca anterior erau obligati sa depuna permisul la expirarea celor 15 zile de la momentul aplicarii sanctiunii, acum au posibilitatea sa il depuna oricand in acest interval, iar din acel moment va curge perioada pentru care a fost suspendat dreptul de a conduce.

Tot de anul acesta, medicii care constata ca un pacient are simptomele unei afectiuni incompatibile cu statutul de sofer sunt obligati sa ceara o evaluare de specialitate a acestuia. In cazul in care evaluarea confirma diagnosticul, clinica autorizata este obligata sa anunte Politia, care va retrage permisul de conducere. Soferul il va putea recupera doar dupa tratament si o noua evaluare de specialitate, care sa confirme insanatosirea, daca este cazul.

Integral pe digi24.ro

Reclame home 1
Data curenta: ’24/06/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *