Schimbari majore in Guvern. PNL a inlocuit patru ministri

Partidul National Liberal a facut schimbari importante in Guvernul Ponta. Patru ministri liberali au fost inlocuiti. Presedintele partidului, Crin Antonescu, a declarat ca vor sa intre la guvernare, nu sa iasa. El a precizat ce asteptari are de la fiecare ministru validat vineri, scrie dcnews.ro.

Conducerea PNL a validat nominalizarea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, a lui Eugen Nicolaescu la Ministerul Finantelor, dar si a lui Cristian Busoi la Sanatate si a lui Klaus Iohannis pentru pozitiile de vicepremier si ministru de Interne.

Crin Antonescu a declarat: “Asteptam ca impreuna cu partenerii de guvernare si cu premierul sa dea Romaniei un guvern mai puternic si mai eficient. De la dl Iohannis in aceasta noua calitate astept mai multa ordine in Guvern si in tara, mai multa civilizatie in sensul liberal, de functionare a institutiilor in favoarea cetatenilor si o reprezentare puternica a pozitiilor liberale in acest guvern.

Asteptam o colaborare cat mai buna si un dialog permanent cu premierul, intr-un guvern de mare coalitie cu responsabilitati enorme, pana in 2016. De la Eugen Nicolaescu astept sa dovedeasca aceeasi claritate, curaj si tenacitate in realizarea proiectelor. Astept o viziune si o practica pe care sa o impuna in structurile enorme ale acestui sistem, prin care sa se inteleaga ca sunt la dispozitia cetateanului roman, a celor care fac bugetul Romaniei”.

Antonescu a mai precizat ca Nicolaescu nu este un nou venit in lumea finantelor. Presedintele PNL a spus ca fostul ministru al Sanatatii “are formatia universitara in aceasta zona, e profesor de Economie, a lucrat si cunoaste nu doar economia, ci si ministerul, a fost cativa ani secretar general al ministerului, a fost in patru mandate membru al Comisiei de Buget-Finante, e din toate punctele de vedere pregatit pentru aceasta misiune”.

In ceea ce-l priveste pe Teodor Atanasiu, Crin Antonescu a declarat ca asteapta de la el “sa atace marile probleme ce tin de privatizari, de perspectiva reindustrializarii Romaniei, sa construiasca impreuna cu colegii si premierul formule rapide si eficiente pentru solutii la marile dosare, intre care Rosia Montana”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1