Schimbari majore pentru romani incepand cu 1 iunie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Family with child shopping fruitsTVA-ul la alimente scade, de luni, 1 iunie, de la 24% la 9%, astfel ca romanii ar urma sa gaseasca produse mai ieftine pe rafturi. Preturile la alimente, dar si la bauturile nealcoolice ar trebui sa fie mai mici cu 12,5%. Tot de luni, au loc si alte schimbari majore. Una dintre masurile asteptate sa intre in vigoare este dublarea alocatiilor de stat pentru copii, la 84 de lei, scrie romaniatv.net.

Reducerea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la bauturile nealcoolice și la serviciile de alimentație publica ar trebui sa aduca alimente mai ieftine cu cel puțin 12,5% sau pachete turistice mai rezonabile la preț, dar și caștiguri mai mari pentru retaileri pe fondul creșterii apetitului de consum.

Reducerea TVA se va aplica, conform prevederilor ce intra in vigoare, pentru animale si pasari vii, din specii domestice, carne si organe comestibile, pesti si crustacee, moluste si alte nevertebrate acvatice, lapte si produse lactate, oua de pasari, miere naturala, alte produse comestibile de origine animala, plante vii utilizate ca alimente destinate consumului uman sau animal, legume, plante, radacini si tuberculi, alimentare, fructe comestibile, coji de citrice sau de pepeni, cafea, ceai, mirodenii, cereale, produse ale industriei moraritului.

In afara de aceste reglementari din sfera TVA, actul normativ publicat in Monitorul Oficial reglementeaza si in urmatoarele domenii:

– scutiri de impozitul pe venit pentru persoanele cu handicap;
– fiscalizarea bacsisului atat la nivelul persoanei fizice cat si la nivelul societatii;
– ajustarea formulei de calcul a accizei pentru bere, vinuri spumoase, tigarete;
– reactualizarea garantiilor de catre antrepozitarii de produse accizabile;
– scutirea la plata a contributiei de sanatate pentru diverse categorii de persoane
-usoare modificari privind impozitul pe constructii datorat la bugetul de stat.

ANAF va recalcula platile anticipate de impozit pentru veniturile din chirii dupa noi reguli

Din 1 iunie, Fiscul va recalcula platile anticipate de impozit pentru veniturile din chirii, atunci cand este reziliat contractul in care chiria este exprimata in valuta.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole