SCHIMBĂRI – Primăria vrea modificarea centrului vechi al Băii Mari până în 2025

Reclame home 1
Reclame home 1
Până în 2025 administrația locală vrea să facă ceea ce nu a făcut în ani de zile. Printre altele, autoritățile locale visează la lucrări de construcție pentru realizarea/modernizarea infrastructurii pentru biciclete/mijloace de transport nemotorizate, mai precis piste pentru biciclete, inclusiv pasaje și poduri de-a lungul acestora sau culoare pentru biciclete. Altfel spus, să scăpăm de liniile acelea galbene care au fost trasate pe trotuare și să aibă și Baia Mare niște piste de biciclete ca la carte.
Primăria Municipiului Baia Mare a anunțat recent începerea implementării proiectului cu titlul ,,Realizarea Coridorului de Mobilitate Urbană Durabilă – Zona Centrul Istoric” finanțat prin Planului Național de Redresare și Reziliență pentru care a fost semnat contractul de finanțare nr. 141978 din data 15.12.2022, obiectivul general al proiectului fiind realizarea Coridorului de Mobilitate Urbană Durabilă care vizează asigurarea infrastructurii pentru transport verde–piste pentru biciclete în Municipiul Baia Mare.
Acest proiect, conform anunțului făcut de municipalitate, va include lucrări de construcție pentru realizarea/modernizarea infrastructurii pentru biciclete/mijloace de transport nemotorizate –  piste pentru biciclete, inclusiv pasaje și poduri de-a lungul acestora, culoare pentru biciclete, lucrări de construcție pentru montarea echipamentelor de protecție și a echipamentelor de semnalizare, achiziția și montajul accesoriilor de mobilier urban aferent pistelor: rasteluri pentru biciclete, iluminat public, contoare utilizatori, amenajarea terenului, achiziția echipamentelor de protecție și a echipamentelor de semnalizare, dar și proiectare și asistență tehnică.
Valoarea totală a proiectului este de 6.549.258,53 lei (cu TVA), din care asistența financiară nerambursabilă 6.549.258,53 lei (cu TVA). Conform anunțului făcut de municipalitate, proiectul ar urma să fie făcut pe următoarele trasee: str. Mihai Eminescu – str. Piața Izvoarelor – str. Gheorghe Șincai,
Traseu 2: str. Pășunii – str. Vasile Alecsandri;
Traseu 3: str. Gheorghe Șincai;
Traseu 4: str. Podul Viilor – str. Victoriei – str. Valea Roșie – Parc Regina Maria;
Traseu 5: Piața Izvoare – str. Cloșca – str. Crișan – Piața Libertății.
În total va avea o lungime de 5,59 km. Noi transmitem Primăriei Baia Mare că așteptăm, ca bicicliști, să avem piste de biciclete, ca-n Occident, dacă tot ne lăudăm că facem totul ca-n țările dezvoltate. Să vedem faptele, că de iubit Baia Mare toți care trăim aici o iubim, că altfel am fi fost plecați de mult.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. S.J.

    Centrul vechi nu este reparat, intretinut sau modernizat ! Sunt atat de multe lucrari urgente sau prioritare, altele incepute sj abandonate ! Ne dorim piste pentru biciclete, dar sunt atat de multe neconformitati in oras !

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole