Schimbarile climatice afecteaza biodiversitatea din Padurea Amazoniana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un studiu realizat in Peru pe o perioada de sapte ani si dat publicitatii la Lima pune in evidenta impactul schimbarilor climatice asupra biodiversitatii din Padurea Amazoniana peruana, a informat Serviciul national pentru arii naturale protejate de stat (Sernanp), informeaza miercuri EFE citata de Agerpres.

Studiul, intitulat ‘Schimbarile climatice si fauna salbatica in Amazonia peruana’, arata impactul schimbarilor climatice asupra biodiversitatii si populatiilor locale din cadrul Rezervatiei Nationale Pacaya Samiria, in regiunea Loreto, a semnalat Sernanp intr-un comunicat.

Potrivit acestui studiu, care a fost efectuat de specialisti din cadrul Sernanp si ai fundatiei FundAmazonía, ‘padurile inundabile sunt deosebit de importante pentru a intelege impactul schimbarilor climatice asupra Amazoniei, dat fiind faptul ca habitatele sunt mai sensibile la variatiile climatice’.

Modificarea nivelului apei este un indicator al fluctuatiilor climatice, semnaleaza studiul, potrivit caruia inundatiile si secetele au ‘efecte directe asupra faunei salbatice’.

In 2009, apele fluviului Amazon au inregistrat niveluri foarte inalte, inundand mari arii de padure, in timp ce in 2010 au inregistrat cel mai scazut nivel, fiind vorba de o ‘seceta extrema’. In 2011, apele fluviului au depasit nivelurile din 2009, iar in 2012 inundatiile au afectat suprafete mai mari decat in anii anteriori.

Schimbarile hidrologice au facut ca fauna silvestra si populatiile de pesti, delfini si pasari acvatice sa se reduca in timpul si in urma secetei, afectand lantul alimentar.

Acest studiu este publicat cu sase luni inainte de a 20-a Conferinta a Partilor la Conventia-cadru a Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice (COP20), care va reuni la Lima (Peru) participanti din 194 de tari, intre 1 si 12 decembrie, aminteste agentia spaniola de presa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2