Schimbarile climatice duc la cresterea volumului de polen din atmosfera afectandu-i pe alergici

home camp2
home camp2
home camp2

copil_stranutAlergologii americani sustin ca schimbarile climatice si urbanizarea sunt potential responsabile de productia masiva de polen de pe Terra, ajungandu-se la un adevarat “tsunami de polen” urias pentru cei de sufera de alergii, scrie dailytimesgazette.com.

Stejarii si mestecenii sunt mari “fabricanti” de polen, iar “productia” lor vine in acelasi timp cu cea de sezon, data de plop, arin si frasin. Curand dupa aceea se va raspandi in aer si polenul produs de iarba.
“Este o tripla lovitura”, a declarat dr. Clifford Bassett, director medical la Allergy & Asthma Care din New York. “La inceputul si la mijlocul primaverii polenul copacilor si al ierburilor loveste, creand nefericire si suferinta”, afirma acesta.

Zapezile din timpul iernii si ploile alimenteaza radacinile copacilor si declanseaza un “raspuns robust”, potrivit lui Bassett. In acest moment al anului, un potop de polen este iritant pentru sinusurile sensibile si lasa reziduuri pe terase si pervazuri. In plus, ceea ce este cel mai grav, poluarea aerului din marile orase ii face pe locuitorii acestora chiar mai sensibili la alergii.

Potrivit unui studiu publicat in revista International Forum of Allergy and Rhinology, aceasta alterare crescanda a calitatii aerului impreuna cu schimbarile climatice (temperaturi mai ridicate, umiditate sporita si prelungirea sezonului de crestere in agricultura) poate oferi o explicatie pentru cresterea numarului de persoane care sufera de alergii la polen in aceste zile, iar in anii care vor veni va spori numarul de suferinzi.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *