„Scoala Altfel”: Arbusti plantati la Basesti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

plantare copaciMiercuri, 8 aprilie, in cadrul programului „Scoala Altfel”, prefectul judetului Maramures, ing. Anton Rohian, alaturi de directorul Directiei Silvice Maramures, ing. Ioan Sopoian si de prof. Amelia Banica, inspector scolar in cadrul I.S.J Maramures, au demarat o actiune de plantare de arbusti pe locul din preajma Manastirii „Adormirea Maicii Domnului” din Basesti.

Astfel, cei peste 60 de elevi de la mai multe scoli din Tara Codrului (Basesti, Arinis, Oarta de Jos, Salsig), insotiti de 10 cadre didactice si asistati de angajati ai Directiei Silvice Maramures au plantat in jurul Manastirii 50 de castani comestibili, 150 de puieti de stejar rosu si peste 100 de puieti de molid.

„Comuna Basesti, timp de trei decenii, a fost punct de intalnire a personalitatilor din Transilvania, a oamenilor de stat care au faurit Marea Unire din 1918. Veneau aici si se asezau la o masuta sub Teiul acesta, botezat Teiul Unirii, si discutau despre initiativele care au implinit visele de unire ale neamului romanesc.

Aici nu ar trebui sa fie un deal gol, in jurul Manastirii, pe acest loc atat de drag lui Gheorghe Pop de Basesti. Aici ar trebui sa fie un loc plin de viata, deoarece e unul din cele mai puternice simboluri ale nasterii poporului roman.

La intalnirea de saptamana trecuta, impreuna cu domnul primar Calauz, am decis sa plantam aici castan si strejar rosu, iar in loc de gardul din sarma sa plantam molizi. Si iata ca acesti copii minunati au raspuns si actiunea noastra de azi a fost un succes incredibil si vreau sa le multumesc pentru implicare!”, a precizat ing. Anton Rohian.

Din comuna Basesti, prefectul judetului Maramures a participat la actiunea de plantare de arbori din orasul Ulmeni, satul Somes – Uileac, o initiativa a primarului Lucian Morar.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole