Scoala altfel la IPJ Maramures: Jocuri, dezbateri, exercitii canine

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ca de fiecare data, politistii maramureseni au raspuns „prezent” la solicitarile venite din partea unitatilor de invatamant de pe raza judetului care, in perioada 22-26 mai, au fost implicate in proiectul educational „Scoala altfel. Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

Foarte multe unitati de invatamant, atat din mediul urban, cat si din mediul rural, si-au exprimat dorinta de a derula activitati impreuna cu reprezentantii Inspectoratului de Politie al judetului Maramures.

“Pentru a raspunde cu profesionalism tuturor solicitarilor, in activitatile care au fost derulate in aceasta saptamana au fost implicati politisti de la structurile de prevenire, ordine publica – proximitate, politie rutiera, unitatea canina, precum si politisti de la posturile comunale de politie.

Intalnirile dintre politisti si elevi s-au axat pe jocuri, dezbateri si prezentari in gradinite, scoli si licee, proiectii de filme preventive, exercitii demonstrative ale echipajelor canine, concursuri de picturi/desene, familiarizarea cu autospecialele si mijloacele tehnice aflate in dotarea politistilor”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

Cei mai incantati de aceste activitati au fost prescolarii Gradinitei Tedies si ai Gradinitei Germane din municipiul Baia Mare, dar si cei ai Gradinitei din Tamaia.

“Delincventa juvenila si prevenirea victimizarii minorilor reprezinta segmente ale criminalitatii care necesita o atentie deosebita si sunt prioritati de lucru ale Politiei Romane, sens in care, pentru  elevii de clasa I politistii deruleaza si in acest an Proiectul SCOALA SIGURANTEI TEDI, avand ca scop informarea copiilor cu privire la potentialele pericole la care pot fi expusi si furnizarea de solutii, prin metode educative specifice varstei lor”, se mai arata in comunicat.

In saptamana 22-26 mai politistii au derulat activitati in acest proiect la Scolile Gimnaziale Nichita Stanescu si Octavian Goga din municipiul Baia Mare.

Nici subiectul sigurantei on line nu a fost neglijat de politisti, activitati pe aceasta tema derulandu-se la Scoala Gimnaziala Avram Iancu si la Liceul cu program sportiv din municipiul Baia Mare.

Totodata elevii Scolilor Gimnaziale Alexandru Ivasiuc si Lucian Blaga au avut parte de un altfel de curs sustinut de politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii. Prin exercitii ludice ei au descoperit cat de important este rolul fiecarui cetatean in comunitate, cum se formeaza relatiile de incredere si cum pot sa rezolve problemele cu care se confrunta prin colaborare si comunicare. In fapt, ei au fost angrenati in jocurile promovate de Proiectul CURAJ CIVIC.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *