Scoala de vara „Geodiversitate in Maramures” – proiect educational in premiera

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Muzeul Judetean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Societatea Geologica a Romaniei – Filiala Baia Mare si Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad – Filiala Baia Mare, organizeaza prima editie  a proiectului educational intitulat Scoala de vara „Geodiversitate in Maramures”, care va avea loc la Statiunea Izvoare – Cabana Clubului Sportiv Scolar nr. 2, in perioada 21 – 26 august.

„Scopul proiectului este de a oferi unui grup de 25 de elevi, cu rezultate foarte bune la invatatura (olimpici si premianti) o introducere adecvata in geologie (o disciplina ce lipseste din programa scolara actuala), de a le prezenta geodiversitatea impresionanta a judetului Maramures si de a le insufla o conduita corecta in raport cu mediul inconjurator si resursele naturale. Selectarea elevilor a fost realizata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Maramures.

Obiectivele vizate in cadrul proiectului constau in introducerea elevilor in cunosterea mineralelor si rocilor, constientizarea elevilor cu privire la importanta cunoasterii mediului inconjurator si a resurselor minerale, familiarizarea elevilor cu notiunea de „arie naturala protejata” si importanta cunoasterii si protectiei patrimoniului natural”, se arata intr-un comunicat de presa.

Activitatile propuse (outdoor si indoor) se refera la vizite ghidate, excursii in teren si sesiuni de prezentare cu o puternica amprenta practica. Dintre acestea amintim: vizita la Muzeul de Mineralogie, la aria naturala protejata „Coloanele de la Limpedea”, Barajul Firiza; excursii de teren in Poiana Soarelui, la Barajul Runcu, ariile naturale protejare „Cheile Tatarului”, „Mlastina Vlasinescu” si pe Vf. Ignis; sesiuni de initiere in domeniile arii naturale protejate, mineralogie, pietre semipretioase si ornamentale, petrologie, paleontologie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2