SCOALA MAMEI la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare

Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare organizeaza, de la finalul lunii curente, cursuri pentru initierea viitoarelor mame, privind etapele sarcinii, nasterea, lauzia, alaptarea si ingrijirea nou-nascutului, anunta unitatea medicala intr-un comunicat.

“Cursurile sunt gratuite si vor fi sustinute de medici din cadrul sectiilor de Obstetrica-Ginecologie si Neonatologie. Pregatirea viitoarelor mamici se va structura pe mai multe module, saptamanale, in cadrul carora acestea vor beneficia atat de o prezentare a informatiilor de baza, cat si de raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente referitoare la tematica abordata”, a precizat directorul medical interimar al spitalului, dr. Margareta Pirvanoiu.

“Dorim sa venim in sprijinul gravidei prin acoperirea celor mai importante aspecte privitoare la sarcina si nastere, in cadrul acestor sesiuni de pregatire – de la principalele analize care trebuie efectuate, alimentatia corespunzatoare, pregatirea pentru nastere, pana la explicarea procesului efectiv al nasterii. Incurajam nasterea naturala si speram sa scadem indicele cezarienelor.

De asemenea, participantele vor avea posibilitatea de a se informa si despre alaptare si ingrijirea corecta a nou-nascutului, cu sprijinul colegilor din cadrul sectiei de Neonatologie ”, a declarat dr. Timis Gavrila, medic sef sectie Obstetrica – Ginecologie.

Prima sesiune de cursuri va debuta in data de 21 octombrie, incepand cu ora 18:00, la Centrul de Planificare Familiala, situat pe strada Progresului nr. 2, etajul I. Programarile se fac la numarul de telefon 0745675958, de luni pana vineri, intre orele 8:00 – 15:00.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1