Scoala Nicolae Balcescu, campioana interjudeteana  a concursului ”Cu viata mea apar viata”

PNL

locul 1Scoala ”Nicolae Balcescu” din Baia Mare a castigat etapa interjudeteana a Concursului de protectie civila “Cu viata mea apar viata”, la care au participat elevi din judetele Maramures, Satu Mare si Salaj, calificati la etapa regionala. Competitia, in organizarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Maramures si in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Maramures s-a desfasurat in sala de sport a Liceului ”Emil Racovita” din Baia Mare. La concurs au participat cinci echipaje, care impartite pe doua categorii: scoli gimnaziale si scoli liceale.

Printre scopurile acestor concursuri se poate aminti: cunoasterea factorilor de risc potential generatori de situatii de urgenta, adoptarea unui comportament adecvat si cunoasterea modului de actiune in cazul unor urgente, formarea si dezvoltarea la elevi a unor trasaturi cum ar fi spiritul de echipa, initiativa, curajul, perseverenta, corectitudinea si disciplina.

Concursul cu tematica de protectie civila „Cu viata mea apar viata” a fost impartit pe doua categorii de varsta – scoli gimnaziale si licee. Echipajele au fost puse la incercare pe parcursul a trei probe – una teoretica si doua practice (transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa, pe distanta de 50 m, si deplasarea cu masca pe figura intr-un raion cu obstacole contaminat.

Dupa desfasurarea concursului, clasamentul general la gimnaziu a adus, pe primul loc, echipajul Scolii Generale ”Nicolae Balcescu” din Baia Mare, locul doi a revenit Scolii Generale ”Gheorghe Lazar” din Zalau, iar ultima pozitie a podiumului a fost ocupata de de Liceul ”Aurel Poop” din Satu Mare.

La categoria licee, pe locul I s-a clasat Colegiul National ”Simion Barnutiu” din Simleu, urmat de Colegiul National ”Gheorghe Sincai” din Baia Mare, in timp ce echipajul din Satu-Mare nu s-a prezentat la concurs.

Castigatorii au fost recompensati cu diplome, cupe si cu premii inmanate de conducerea ISU care a laudat, totodata, comportamentul si pregatirea de care au dat dovada echipajele inscrise in concurs. Prima pozitie de la fiecare categorie este calificata la faza nationala, care va avea loc in luna septembrie a acestui an.

Elevii castigatori care au facut parte din echipajul de la Scoala Generala ”Nicolae Balcescu” din Baia Mare sunt: Bartos Rares, Bogdan Ionut, Ratiu Marius, Teglas Samuel. Profesorul coordonator al echipei a fost directorul Scolii Generale ”Nicolae Balcescu”, Silvia Pop.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1