Scolile profesionale, o necesitate in Maramures. Tinerii sub 25 de ani nu se agita pentru a-si gasi un loc de munca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

somer locuri de muncaMaramuresul are nevoie de scoli profesionale. Are nevoie de oameni calificati intr-o meserie care se cere pe piata fortei de munca. O spun chiar reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Maramures, pentru ca, spun ei, 60% si chiar 70%, cat a fost in 2015, „ceea ce este ingrijorator, dintre someri sunt cei cu nivel gimnazial, liceal. Ceea ce inseamna ca ei deja nu au calificarea potrivita si compatibila cu ceea ce se cere pe piata fortei de munca”.

„In luna ianuarie 2016 am avut 7155 de someri. Someri indemnizati avem cu 100 de someri mai putin decat in ianuarie 2015. Se mentine o rata o somajului de 3,42%. Anul trecut am avut 3,40%. Ceea ce inseamna ca se mentine numarul de someri.

Ponderea tinerilor sub 25 de ani in numarul de someri indemnizati este de 672 de persoane, adica 22% din totalul numarului de someri. 40 de clase de profesionala eu spun ca este un inceput bun”, a spus Oana Osanu, director AJOFM Maramures.

Directorul AJOFM Maramures a mai aratat ca ponderea tinerilor la cursurile de formare profesionala este de 15%, aici fiind vorba de tineri sub 25 de ani.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Bonis

  Pentru ce sa ne agitam ? Pentru un salariu de 189 de euro la Italsofa? Pentru 700 de lei la Romdil ( platiti cand vor muschii lor ) sau 900 la Aramis? Nici la Dumbravita ,Sarbi sau Tauti nu treci de 1000 de lei.Pe 3 sau 4 schimburi ( fara sambate si dumineci libere) cu ore de noapte, praf,mizerie,chimicale,cu sefi avand 2 clase ca trenul,etc.Asta e doar pentru prosti si muritorii de foame.Prefer munca in Vest pe minim 1500 de euro iar in unele munci ai cazare si mancare moca.

  Reply
  1. Ok

   Pai du-te nene in Anglia, stai cu alti 10 ukrainieni intr-o camera si mananca salam prajit, bagi doua luni dupa care te imprumuti sa ai bani de microbuz ca sa te intorci acasa, ca ti-ai luat teapa de la angajator, care apropo nu iti face carte de munca. Ne lasi? Cei ca tine sunt problema. Si in Romania, daca vrei sa faci treaba, te descurci decent. Sunt foarte multi care cauta mana de lucru mai mult sau mai putin calificata, dar NU AI CU CINE!

   Reply
   1. dan

    Hai mă lasi.Esti angajata la compartimentul de resurse umane la vreun gunoi de angajator lacom ? Poate îmi răspunzi si mie cum e posibil ca angajati din zona sa fie chemati in alte judete la bani de 3X mai multi.Cum e posibil ca la o industrie inferioara celei de aici si la o productivitate mai mica sa ai un salariu de 3 -4 ori mai mare.De ce industriasii care s-au stabilit in tara vecina,Ungaria,dau salarii in jur de 800-1000 de euro? E vorba de industrii asemănătoare sa nu mai zic ca cei aciuati prin zona mai au fabrici in Germania de exemplu,unde muncitorii nu beneficiază de masini de ultima generatie( nu-si permit acolo sa exploateze muncitorimea ca aici )ceea ce înseamnă ca un neamt nu face norma de aici dar e plătit nu cu 250 de euro ci cu 2000.Pe zi ce trece prin ceea ce fac primăriile si consiliul judetean mi se confirma ca nu sunt interese de a aduce investitori noi având ca scop principal protejarea intereselor celor veniti.Din păcate nu-i sanctioneaza nici electoratul dar nici institutiile statului.Iar cu teapa nu-i mai speria pe oameni,deoarece daca ar fi asa de naspa cei câteva milioane de romani nu ar trimite in tara,peste 7miliarde de euro pe an,iar cate un mare investitor care vine vrea pomana guvernamentala de zeci de milioane ca ei sa-si maximizeze profiturile.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2