Scutirea de impozit a profitului reinvestit in echipamente tehnologice, aprobata deputati

Reclame home 1
Reclame home 1

bani monedePlenul Camerei Deputatilor a aprobat marti, in calitate de for decizional, cu 121 voturi pentru, o abtinere si doua impotriva, OUG 19/2014 pentru modificarea Codului fiscal in sensul scutirii de impozit a profitului reinvestit in echipamente tehnologice folosite in scopul desfasurarii de activitati economice, transmite Agerpres.

Potrivit actului normativ, facilitatea se acorda in limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectiva si se aplica pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice produse si/sau achizitionate dupa 1 iulie 2014 si puse in functiune pana la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.

Deputatul PNL Andreea Paul si-a exprimat sprijinul pentru proiectul de aprobare a ordonantei, dar s-a aratat nemultumita ca Guvernul “pe de o parte scuteste de impozit profitul reinvestit, dar introduce taxa pe cladirile speciale, adica pe echipamentele de productie, sau introduce supra-acciza la carburanti”.

Ea a precizat ca firmele care opteaza pentru scutirea de impozit a profitului reinvestit in echipamente tehnologice au obligatia de a pastra in patrimoniu echipamentele respective pentru cel putin 5 ani.

Liderul grupului deputatilor PSD, Marian Neacsu, a subliniat ca masura a fost indelung asteptata de mediul de afaceri si efectele au fost pozitive pentru 2014.

“In urma executiei bugetare a anului trecut rezultatele financiare ca urmare a aplicarii acestei masuri au fost pozitive”, a spus Neacsu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2