SE CER SCHIMBĂRI – Tânărul care a supraviețuit accidentului de la Vivo Mall cere pedepse mai aspre pentru șoferi

Reclame home 1
Reclame home 1

De pe patul de spital, Raul Mihai, una din victimele accidentului teribil care a avut loc la Vivo Mall, accident în urma căruia și-a pierdut soția, trage un semnal de alarmă și cere autorităților să ia măsuri astfel încât să nu se mai producă atâtea accidente rutiere grave în urma cărora mor oameni nevinovați. Ba mai mult, Raul consideră că ar trebui majorate și pedepsele pentru acest gen de fapte, actuala legislație fiind mult prea permisivă.

Raul spune că se impune clar o schimbare a legii, mai ales când se produc atâtea accidente rutiere grave, și cei care le produc să fie mai aspru pedepsiți. Poate așa s-ar descuraja încălcarea normelor de circulație.

„Se mai pot produce în masă atâtea accidente rutiere? Și legea de ce nu se schimbă? Cer să se recurgă la anumite lucruri, mult mai avansate, fiindcă noi, românii, suntem cei mai de jos pe plan de acest gen. Sper să putem redresa situația în legătură cu atâtea accidente care se întâmplă. Și nu mi se pare normal ca pedeapsa pentru acest gen de fapte să fie doar între unu și 5 ani, e o pedeapsă mult prea mică, ar trebui majorate”, spune Raul, pentru ziarmm.ro. Acesta recunoaște acum că este un pic mai bine din punct de vedere psihic, dar „fizic am multe traume”.

Datele Serviciului Rutier Maramureș arată că nu ducem lipsă de accidente rutiere grave. 17 oameni au murit în acest an în urma acestor evenimente nedorite. De la începutul acestui an și până în prezent au fost 73 de accidente rutiere grave în Maramureș, în urma cărora 17 persoane au decedat, 65 au fost rănite grav și 24 de persoane au fost rănite ușor. Comisar de poliție Gheorghe Goth de la Serviciul Rutier Maramureș spune că principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave sunt viteza sub cele două forme ale sale, excesivă și neadaptată la condițiile de drum, abaterile pietonilor, adică traversare neregulamentară a străzii sau utilizarea necorespunzătoare a părții carosabile, iar pe locul trei, ca și cauză, avem abaterile bicicliștilor.

„Încercăm să îi conștientizăm pe bicicliști asupra riscurilor la care se expun, dacă nu respectă regulile de circulație fiind foarte vulnerabili în trafic. Au o protecție foarte mică în comparație cu protecția pe care o oferă un autoturism. La accidente, în comparație cu anul trecut, trendul este unul descendent pe toate liniile. Targetul nostru este de a reduce cât mai mult numărul accidentelor rutiere și ne-am dori chiar să nu se mai producă deloc niciun eveniment rutier”, a declarat Goth, pentru ziarmm.ro.

Finalul de săptămână trecut a adus în câteva ore două accidente mortale în județ soldate cu trei persoane decedate. Cel mai grav a fost cel din zona Rădeasa, Vișeu de Sus, unde a avut loc o ciocnire teribilă între un autoturism și o motocicletă, în urma căreia două persoane au decedat.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. mo

    Legea trebuie in primul rand aplicata!!! Insa da, schimbari se impun, in primul rand trebuie lucrat mai mult la preventie, ca degeaba ai speriat omul daca nu aplici legea, e la fel cu acea situatie in care ai pus sperietoarea de ciori in lanul de porumb, iar ciorile o folosesc pe post de banca!!!(fara nicio aluzie la jigniri sau apelative…). Iar de preventie se ocupa cei de la rutiera, care sunt obisnuiti cu alte activitati de unde iesea/iese un ciubuc, da astia’s pusi pe facut bani, si daca nu cade si nu pica atunci nu-i interes!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole