Se fac înscrieri, cu sau fără diploma de bacalaureat, la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Baia Mare

home camp2
home camp2
home camp2

Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila”, una dintre cele mai prestigioase școli de profil, face înscrieri pentru anul școlar 2020-2021 la specializările: asistent medical generalist (AMG) și asistent medical de farmacie (AMF).

Se pot înscrie absolvenții de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat, conform prevederilor art. 44 al. 9 din Legea Educaţiei Naţionale (nr.1/2011).

Acte necesare: copie diplomă de bacalaureat, certificat de absolvire a liceului sau adeverinţă de absolvire a studiilor liceale, foaie matricolă, certificat de naştere, carte de identitate şi, după caz, certificatul de căsătorie, în copie, adeverinţă medicală, eliberată de medicul cu familie, din care rezultă că sunt sănătos clinic şi apt pentru calificarea pe care doresc să o dobândească.

Înscrierea se poate face:

*ONLINE – prin transmiterea unei scrisori de intentie/cereri pe emailul școlii caroldavilabm@yahoo.com sau la numărul de fax: 0262437230. Actele solicitate pot fi depuse/transmise online sau la sediul școlii: Baia Mare Bd-ul Republicii nr. 8 (Internat 2 al Liceului Teoretic „Emil Racoviță„ et. II) zilnic între orele 10:00-14:00;
*Înscriere la secretariatul școlii, la adresa: Baia Mare, Bd-ul Republicii nr. 8 (Internat 2 al Liceului Teoretic „Emil Racoviță„ etaj II). Programul este zilnic, între orele 10:00-14:00.

Informații suplimentare se pot obține la tel: 0262437230, 0747051101 sau la 0745005128.

De ce să fii asistent medical?

Pentru că ai posibilitatea să îți găsești un loc de muncă atât în țară cât și în toată Europa. Vei beneficia de numeroase oportunități de a profesa (cabinete, clinici, spitale de stat / private, servicii de urgență, centre de recuperare, farmacii), vei avea stabilitate financiară și vei avea un statut recunoscut în orice societate.

”Meseria e brățară de aur” spune o vorbă din bătrâni. Și este foarte actuală, dacă ne gândim cât de greu este să găsești un om bine pregătit, priceput. Așa cum spunea și cunoscutul Nicolai Tand: ”O meserie pe care o stăpânești nu îți oferă numai un nivel de trai, îți oferă respect, respect de sine și din partea celorlalți, îți oferă un statut și îți oferă bucuria maximă de a știi să faci ceva. Meseria se învață, pasiunile se dezvoltă, se cultivă prin cunoaștere.”

La o simplă căutare pe internet descoperi că meseria de asistent este foarte căutată, nu doar pe plan national, ci și internațional. În acest context, absolvenții unei astfel de școli indiferent de țara în care vor hotărâ să-și profeseze meseria vor avea stabilitate financiară și se vor putea bucura de respectul celor din jur.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *