Se fac inscrieri: Filosofia si stiintele comunicarii, printre cele mai cautate domenii la Facultatea de Litere Baia Mare (VIDEO)

In perioada 16-20 si 22-26 iulie, intre orele 9:00 si 15:00, Facultatea de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare face inscrieri in mai multe domenii de studii. Printre cele mai cautate se numara filosofia si stiintele comunicarii (jurnalism si relatii publice). La specializarea filosofie sunt disponibile 14 locuri la buget si 11 la taxa.

“La Facultatea de Litere avem doua specializari care prezinta foarte mult interes. Este vorba despre filosofie, precum si jurnalism, comunicare si relatii publice. Ce inseamna sa vii la facutatea de filosofie, care sunt avantajele? In primul rand, vorbim de un corp profesoral de elita, de o baza materiala deosebita, exista burse de studii, burse de merit si posibilitati de a pleca in strainatate. Noi avem foarte multe repere si contracte cu universitati occidentale si nu numai. Sunt 14 locuri bugetate si 11 locuri cu taxe. Dorinta noastra este sa avem un numar cat mai mare de studenti, pentru ca se vor simti extrem de confortabil, noi suntem o familie, au conditii deosebite de cazare, deci exista numeroase avantaje pentru tinerii care doresc sa vina la noi”, a spus prof. univ. Petru Dunca.

Un alt cadru didactic din cadul Facultatii, conf. univ. Daniela Dunca, spune ca unul dintre motivele pentru care tinerii aleg sa studieze filosofia este faptul ca acest domeniu ii invata cum sa vorbeasca si sa reuseasca in domeniile vietii social-politice. “Filosofia, an de an, este tot mai cautata de tinerii absolventii nu numai de la liceele cu profil umanist, cu profil filologic, dar si de tinerii care au terminat alte specializari la nivelul invatamantului liceal.

De ce aleg tinerii filosofia? In primul rand, pentru ca disciplinele pe care ei le studiaza in interiorul acestei frumoase specializari se refera la viata politica si facem filosofie politica, doctrine politice, se refera la viata sociala si aici sunt studii foarte interesante de antropologie culturala, antropologie politica. Ii invata pe tineri cum sa vorbeasca si cum sa reuseasca in domeniile vietii social-politice.

Specializarea filosofie este singura unde se fac cursuri de logica, de argumentare, de retorica. Ce poate sa fie mai frumos pentru un tanar decat sa stie sa-si convinga auditorul? De aceea, pe piata comunicarii, filosofia este foarte cautata. Pe partea de masterat, domeniul filosofie are unul dintre cele mai cautate masterate din Baia Mare si anume Masteratul de Drepturile Omului. Pentru ca problematica drepturilor omului este una dintre cele mai importante teme de discutie, dezbatere din societatea contemporana”, a precizat conf. univ. Daniela Dunca.

“Avem filosofie, jurnalism, relatii publice, fiecare pe domeniul ei dezvolta personalitatea studentului si il pregateste mult mai mult decat simpla insertie in piata fortei de munca”, a adaugat lector univ. Andrei Achim.

Vezi mai multe in materialul video realizat de Maramures TV.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1