Se împlinește anul. Dosarul penal al boxerului Claudiu Filip, care a amenințat cu moartea familia unui profesor, aproape de a fi finalizat de procurori

Reclame home 1
Reclame home 1

”Iubire, bibelou de porţelan,
Obiect cu existenţa efemeră,
Te regăsesc pe-aceeaşi etajeră
Pe care te-am lăsat acum un an”.

Dedicăm aceste versuri minulesciene ilustrului boxer băimărean Claudiu Filip. Ilustru în a-și etala fără perdea limbajul trivial și amenințările la adresa unor colegi. Exact în urmă cu un an, Claudiu Filip, antrenor în cadrul Clubului Sportiv Școlar Nr. 2 Baia Mare, amenința cu moartea familia unuia dintre profesorii care predau în unitatea de învățământ respectivă, printre cei vizați fiind soția acestuia (profesor la aceeași școală) și un copil minor, în vârstă de doar doi ani. Motivul: un articol apărut pe ZiarMM.ro, ilustrat cu o imagine elocventă, în care mai multe cadre didactice ale CSS 2 erau surprinse în timpul unui chef organizat în incinta clubului, în timpul programului. Nu intrăm în detalii, acestea pot fi lecturate accesând articolul din decembrie 2021.

S-a lăsat cu dosar penal pentru Claudiu Filip și amenințările sale cu moartea. Au fost audiate părțile implicate, s-au administrat alte probe, acum procurorul fiind cel care va decide față de trimiterea sau nu în judecată a boxerului în cauză. Incredibil este faptul că instituția la care lucrează nu a luat nicio măsură vizavi de amenințările unui antrenor aduse unor colegi, deși înregistrarea audio cu limbajul proferat de Filip a fost publicată pe internet și a circulat pe grupurile private de socializare utilizate în rândul angajaților CSS 2.

Nici comisia de etică ce funcționează sub umbrela Inspectoratului Școlar Județean Maramureș nu a mișcat un deget, deși, conform legii, ”comisia de etică se poate autosesiza atunci când consideră că o prezentare în mass-media poate induce un climat de suspiciune privind activitatea sau comportamentul unor membri ai personalului din unităţile/instituţiile de învăţământ preuniversitar, inspectoratul şcolar şi casa corpului didactic, care pot leza onoarea instituţiei” (Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului național de etică din învățământul preuniversitar, parte integrantă a Ordinului ministrului Educației 5550/2011, art. 13, al. 6). Nu ne mirăm. Amenințarea cu moartea la care a recurs un cadru didactic nu poate aduce decât onoare clubului și învățământului. Așa e.

De la Noul An ne dorim ca dosarul lui Claudiu Filip să aibă o viață cât de scurtă, cu un deznodământ fericit. Pentru învățământ.

Articolul legat de amenințările cu moartea ale antrenorului de box al CSS 2.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

7 Comments

 1. Ster Dumitru Constantin

  Chiar așa pe nimeni nu a trezit acest limbaj grobian sa intervina si sa il puna la punct pe boxerul de plush ca nu e la prima lui intersectie cu codul penal si limbajul de cartier din suburbii. Rusine directorului clubului, consiliului de administratie o adunatura de facatori de matanii si nimic mai mult. De la ISJ sa nu va asteptati la minuni ca nu e cazul ca acolo au dat mana si e pace si liniste. Trebuie actionat mai sus in presa centrala si la ministere. Felicitari pentru articole ziarmm.

  Reply
 2. Sorin C.

  Unde îi Clau profesor am fo colegi de clasa , intra septea nu știa să înmulțească și nici să citească Doamne feri o ajuns prof

  Reply
 3. Joe

  Nu numai limbajul e grobian dar și persoana despre care discutam este GROBIAN!!! Cât bun simt se poate citi de pe fata lui de tâmp !!!

  Reply
 4. Grinch

  Cum naiba după un an de zile de când a apărut articolul asta mai este in învățământ și nu ii arestat . Măcar de ar fi făcut antrenamente vreodată. La box in Baia Mare o muncit maistru Gică , maistru Radu și acum Rasco , restul minciuni , ținuți în spate de vechea și noua conducere .

  Reply
 5. Io

  Pe ăsta trebuie să îl ducă poliția . Cum sa amenințe oamenii și încă nimeni să nu îl ridice , ori îi turnător ori la ăștia nu le pasă să își facă datoria de servici

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole