SE ÎNGROAȘĂ GLUMA – Din 22 august sancțiuni pentru băimărenii care nu separă deșeurile

Reclame home 1
Reclame home 1
Sancțiuni pentru băimărenii care nu separă deșeurile începand cu data de 22 august. Anunțul a fost făcut de cei de la ADI Deșeuri Maramureș, care țin să sublinieze că de la data mai sus amintită acțiunile de monitorizare a modului în care se respectă separarea la sursă a deșeurilor în Baia Mare vor fi făcute de echipe mixte ADIGIDM-Poliția Locală.
„Se va începe cu zona de case, unde, în ziua de colectare, se va verifica fiecare pubelă care urmează a fi ridicată de operator. Se va urmări ca în pubelă să se regăsească doar tipul de deșeu care este programat pentru colectare. Pe pubelele în care se va găsi deșeu nesortat corespunzător va fi lipit un sticker care va menționa motivul pentru care pubela nu a fost golită de operator. Poliția Locală va aplica sancțiuni pentru lipsa de conformitate a deșeului, în conformitate cu prevederile în vigoare”, precizează ADI Deșeuri.
„Este un mod de operare pe care ni l-au cerut foarte mulți dintre cetățenii care înțeleg să colecteze selectiv și care, cum este și firesc, nu mai doresc să plătească după cei care aruncă totul la grămadă. Până acum am facut doar controale și am încercat să schimbăm anumite nereguli constatate prin dialog. Scopul nu este de a aplica amenzi, ci de a crește gradul de colectare selectivă. Unii pot fi constrânși în a respecta legea doar prin sancțiuni. Până acum a fost sancționat doar operatorul pentru deficiențele de operare. Anul acesta i s-au aplicat sancțiuni de peste 350.000 de lei”, adaugă conducerea ADIGIDM Maramureș.
Băimărenilor li se reamintește faptul că neatingerea țintelor de reciclare atrage sancțiuni anuale pentru primării, care sunt plătite de la buget. Mai spunem doar că selectarea necorespunzatoare a deșeurilor se sancționează cu amendă între 100 și 300 de lei.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2