Se intampla in Baia Mare: Unitate prin discriminare? (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

indicator licee (3)Pe strada Luminisului din Baia Mare exista doua unitati scolare reprezentative in peisajul local. Colegiul Tehnic “C.D. Nenitescu” si Liceul Teoretic “Németh László ” au intrarea comuna intr-o incinta care deserveste ambele scoli.

Principiul unitatii prin diversitate este un concept european, multilingvismul fiind specific tarilor membre ale Uniunii Europene. Sau cel putin asa ar trebui sa fie intr-un oras cu pretentii de Capitala Culturala a Europei,
unde printr-o decizie recenta s-a aprobat amplasarea de placute trilingve la intrarea in municipiu. Dar situatia este cu totul alta la Colegiul Tehnic “C.D. Nenitescu”, unde vointa directorului Mehes A. Adalbert este
mai presus de normalitate.

Ca personaj implicat si in politica, directorul Mehes – fost consilier local cateva luni, manifesta tendinte discriminatorii fata de colegii de la liceul din vecini. Nu este clar inca daca este vorba de manifestari nationalist sovine sau doar abuz de autoritate, cert este ca in curtea comuna nu au voie sa intre decat masinile apartinand cadrelor didactice si personalului de la Colegiul Tehnic “C.D. Nenitescu”, nu si cele ale cadrelor si personalului liceului Liceul Teoretic “Németh László “.

Dovada trimisa de un parinte este indubitabila. Asteptam punctul de vedere al primarului Rob, care in calitate de sef al administratiei publice locale trebuie sa explice de ce si cine a aprobat amplasarea acelui indicator!

ZiarMM

indicator licee (2)

indicator licee (4)

indicator licee (1)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Traian

  Faina treaba. E mosia directorului sau e domeniul public al orasului. Ma gandesc ca am putea pune indicatoare din acel fel si in cartierul Alecsandri sau in alte zone unde exista minoritati. De ce nu!

  Reply
 2. George

  Nu luati asa abrupt aceasta avertizare. Sint convins ca toti angajatii de la liceul maghiar intra la fel de bine in curte ca si cei de la liceul Nenitescu. Daca anuntul avertiza pentru ambele licee, sigur cineva ar fi spus ca intii trebuia scris Nenitescu si apoi Laszlo, iar altcineva ar fi spus “viceversa”. Daca directorul de la Laszlo ar fi pus avertizare, problema se repeta in oglinda. Probabil ca Mehes a avut initiativa si de aceea a pus liceul pe care il conduce. Ne aflam in treaba?

  Reply
  1. Cititor

   Avem faptele care sunt prezentate si avem presupunerile tale bazate pe nimic!Care crezi ca se apropie mai mult de adevar??!Ce-i ”George”,”ne aflam in treaba”?!

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *