Se intampla in Baia Mare: Afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul! (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

baia mare vegetatieSambata, 10 septembrie, municipiul  Baia Mare a fost inspectat de juriul care decide acordarea titlului de “Capitala Culturala Europeana 2021”. In centrul vechi al orasului si zonele adiacente a fost vanzoleala, zeci de angajati ai Drusal cosmetizand perimetre in care nu s-a mai intevenit de mult. S-a maturat, aspirat, periat si spalat cu simt de raspundere, spatiile tinta devenind mai curate cel putin pentru o zi speciala.

In strada au fost si angajati ai primariei, de la sofer la primarul interimar, fiecare dand indicatii sau emitand opinii si pareri despre ce si cum trebuie facut. Daca turistii au putut crede ca asa se procedeaza in fiecare zi, baimarenii stiu ca ceea ce s-a intamplat sambata reprezinta exceptia si nu regula. Printr-un efort de vointa s-au mai stors niste bani din visteria saracita a orasului, intr-o zvacnire de orgoliu fata de cum ar trebui sa arate un oras cu pretentii europene.

Dar care era situatia in restul orasului? Ce a facut municipalitatea acolo unde traiesc majoritatea baimarenilor? Aproape nimic, iar starea de delasare si abandon era vizibila chiar si pe bulevarde unde cosurile de gunoi erau tot pline daca nu erau vandalizate de cetateni.

Nici in cartiere situatia nu era mai buna, platforme de gunoi insalubre, zone de colectare selectiva abandonate, o lipsa de simt civic accentuata si de baimarenii certati cu bunul simt care continua sa-si arunce punga cu gunoiul menajer casnic in cosurile de gunoi stradal. Buruieni, vegetatie salbatica, praf, gunoaie si multa delasare, o dovada evidenta a lipsei de competenta si interes managerial.

ZiarMM

baia mare gunoi (1)

baia mare gunoi (2)

baia mare gunoi (3)

baia mare gunoi (4)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

9 Comments

 1. Attila

  Daca pierdem competitia, o sa zica asociatia lui kk ca ati sabotat proiectul cu textul si pozele astea.
  Politrucii astia chiar cred ca in 2016 se mai poate pacali o comisie de inspectie ca inainte de 89, cand, de ex., desi agricultura era la pamant, se raportau recolte demne de cartea recordurilor.
  Vor sa castige competitia prin frauda, asa cum s-au facut toate “realizarile” marete din epoca de aur kk (din fericire mult mai scurta decat anterioara omonima).

  Reply
 2. creanga

  Din păcate in asa hal a ajuns orasul iar cei de la Spau daca nu sunt verificati nu-si fac treaba.Mizerie,praf,iulisti,romi care napadesc containerele ( in jurul acestora e un focar de infectie).Neputinta unei întregi administratii aflata in degringolada.Ce Capitala Culturala,am ajuns intr-un hal in care nu ne putem mentine nici macar statutul de municipiu.Mult jeg.

  Reply
 3. Elena

  Dar ce fac cîntăreții cunoscuți ai primarului Cătălin Cherecheș, adică gheorghe Pîrja, Viorica pîrja, nicolae goja, Anamaria Somay, Radu Țolaș, Claudiu Florescu , Grigore Ceascai? De ce nu trec ei la treabă?, de ce nu organizează ei salubrizarea orașului? Ei care au murdărit presa din baia mare… Acum s/au dat la fund și se pregătesc să/și spele imaginile, inclusiv prin viitoare atacuri la cel ce le/a dat o pită, adică penalul Cherecheș…Una, Vio, care a ciugulit cel mai mult din palma familiei Cherecheș, este și cea care le/a scos cele mai groaznice denigrări…Ce vă spuneam? PENALUL CHERECHEȘ NU ESTE SINGURUL VINOVAT PENTRU COMPROMITEREA PRESEI DIN BAIA MARE! Complicii lui sunt și jurnaliștii corupți care, cu bună știință și în dispreț, i/au săpat groapa celui îndrăgostit de megamolanie!

  Reply
  1. LICA

   Mai, Elena, ce-ti mai place sa maninci rahat. Fii barbat, de fapt ai fost si ai ramas un rahat!

   Reply
 4. etc

  Acestea sunt adevaratele urme in CARTIERELE MARELUI SI VIITOR ORAS CULTURAL IN VECI nu se va intampla asta ,, pentru ca in zona primarie si prefectura se spala cu spuma si imediat in spate gunoaiele sunt pana la geamuri mostenirea chereches si politica acestuia privind curatenia orasului ,, exemple clare in cartiere si intre blocuri, colcaie mizeria ,, da campioana la gunoaie da asta este realitatea ,, cacati de cai ,, caiini,, care sunt insotiti de oameni a caror excremente acolo raman pe un de trec aceste neingrijite animale !!!!!!!!

  Reply
 5. Ion

  Ce face d soara Ghetie de la SPAU? Freaca menta!
  Apropo de cai,, sambata m am impiedicat in 2 cai care circulau liberi pe trotuar in zona Gold Plaza. Ce priveliste de capitala europeana a culturii! Sa mori tu, Kake!… de ras!

  Reply
  1. gheorghe

   Mă Ioane,il tot ataci pe kake dar mai povestim peste un an,sa vezi in ce buda de oras o sa locuiesti.Kake ii vinovat de multe dar faptul ca ni se umple administratia de gunoaie,sau faptul ca nu-i mai verifica nimeni pe putori cu ce se ocupa zilnic,plus ca au apărut mizeriile peste tot,caii zburda,se extind rromi,ce zici?

   Reply
 6. George

  Stiti doar ca Baia M “capitala culturala” urma sa fie o trambulina pentru CC la aspiratii mai inalte. Desigur, prin entuziasmul multor oameni de cultura Baia Mare se autopromoveaza pe varii domenii ca un oras cultural, dar umflarea prea marea balonului, doar pentru promovarea unui individ, ne poate sufoca. E un deziderat deosebit, dar nu-l puten atinge, il visam doar. Nu spun ca Bucurestiul, care are mahalale “superbe”, cu caini indraciti, cu noroaie si canalizari sparte sta mai bine. Doar ca “forta culturala”, exprimata pe unitatea de suprafata il face puternic. Nici o capitala din lume nu are periferii mirosind a apa de trandafir. Conteaza faptul ca “densitatea culturala” este covirsitoare acolo unde e.

  Reply
 7. peter

  Acum ca totul a ajuns un mare fas sa speram ca administratia o sa se apuce si de lucruri serioase.Nu avem in oras dar nici in judet un amarat de Parc Industrial,economic suntem la pământ,judetul si orasul se depopuleaza drastic datorita salariilor mici si a lipsei de perspectiva,turism de subzistenta,totul se face de mântuială,orasul devine din nou mizerabilil,etc.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2