Se lucrează pe malul râului Săsar, în Baia Mare. Ce proiect va fi realizat (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

De ceva vreme, pe malul râului Săsar, în municipiul Baia Mare, au demarat ample lucrări, care într-un final vor transforma mare parte din întreaga zonă, unde doar câinii erau ”beneficiarii” spațiului, pentru anumite nevoi, dat fiind spațiul sălbatic, neschimbat de decenii.

Totul face parte din proiectul ”Reabilitarea spațiilor verzi degradate și realizarea infrastructurii de agrement în zona malurile Râului Săsar”, care este finanțat din fonduri europene.

Obiectivul proiectului îl reprezintă realizarea unei zone de promenadă și de spații publice pe parcursul râului.

Valoarea totală a proiectului este de 22.257.323,64 lei din care contribuția UE este de 18.446.266,62 lei

Data finalizării proiectului este 30 septembrie 2023.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

6 Comments

 1. VP

  În sfârșit! Sper că vor merge cu lucrările de amenajare inclusiv în zona VIVO MALL și puțin chiar până mai jos de mall! Adică să nu facă doar „pe centru”!… Dacă ar fi și culoar de alergare, ca în parcul municipal Regina Maria, ar fi extraordinar!

  Reply
  1. Alex

   Normal ca dispar. Deja multi au fost taiati, le-a fost distrusa scoarta de utilaje sau distruse radacinile de la sapat. In loc sa mai planteze copaci in zonele goale si sa amenajeze niste alei simple fara interventia utilajelor sa sapa acolo zici ca e pe front. ce tampenie.

   Reply
 2. Alex

  Amenajare promenada?? pai era iarba si copaci, te puteai plimba. Acuma sunt transee, noroi si multi copaci au fost taiati si distrusi, ce amenajare??? O sa fie un camp gol betonat? era deja un parc ingust si lung. trebuiau amenajate doar alei eventual, si plantati mai multi copaci in zonele goale. Iara se baga milioane in prostii?

  Reply
 3. Stela

  Păi da, că nu mai reușim să ne plimbăm decât pe beton. Nu știu ce vor păstra din copacii de acolo, cu siguranță ei sunt deja afectați de decopertarea masivă până la adâncimi de vreo jumătate de metru și de ciopârțeala făcută în ”bunul” stil care a făcut uitate toate legile de bun simț și competență profesională ale tăierilor la arbori. Într-o mulțime de țări în planurile de reabilitare, dacă tot s-a folosit aici acest termen, ale spațiilor verzi și a spațiilor industriale abandonate se includ zone cu plante din flora spontană, rezistente la secetă, care necesită minimă îngrijire. Sunt foarte multe de spus pe această temă, ideea fiind că împărțim această planetă cu multe alte ființe și puțină smerenie nu ne-ar strica.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole