Se mentine pericolul producerii de avalansa in Muntii Maramuresului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea a fost in general frumoasa. Cerul a fost variabil, mai mult senin in cursul noptii. Vantul a suflat in general slab. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 6 grade la Ocna Sugatag si 8 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Borsa -8 grade, anunta Prefectura Maramures.

Stratul de zapada este prezent indeosebi la munte si masura, aseara, pana la 35 cm, la Baraj Firiza.

  La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -6 grade la Targu Lapus si -1 grad in Baia Mare.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 150 de metri, pe DN18, Dealul Hera. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este uscat in zona de campie, partial uscat in zona de deal si de munte si partial umed in zona inalta de munte. Pe majoritatea sectoarelor de drumuri nationale cerul este senin. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu cinci utilaje si au imprastiat cinci tone de material antiderapant in zona de munte pentru a preveni formarea poleiului.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Temperaturile scazute au favorizat formarea de gheata la malurile raurilor Vaser si Ruscova. Exploatarea amenajarii hodrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Stratul de zapada masoara 80 cm la Cavnic, 61 cm in Pasul Gutai, 57 cm la Firiza, 56 cm la Baiut, 45 cm la Vf. Iezer,  24 cm la Luhei, 22 cm la Ruscova, 21 cm in Baia Borsa, 13 cm in Poiana Borsa, 11 cm in Leordina, 8 cm la Targu Lapus.

Valori ale temperaturii aerului acum: -7 grade la Targu Lapus, -5 gradela Borsa, -3 grade in Baia Sprie, Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus, -1 grad in Baia Mare.

Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.

Se mentine pericolul producerii de avalansa in Muntii Maramuresului. Solicitam schiorilor si turistilor sa tina cont de recomandarile salvamontistilor si jandarmilor montani.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole