„Seara maramureseana” prezenta in cadrul Targului de Turism al Romaniei 2019

In perioada 14-17 noiembrie, Maramuresul este promovat in cadrul Targului de Turism al Romaniei 2019, editia de toamna, in scopul cresterii atractivitatii turistice a judetului.

Cu acest prilej, Consiliul Judetean Maramures, in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale ”Liviu Borlan” Maramures si Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures au organizat o „Seara maramureseana”, initiativa menita sa faca cunoscute demersurile administratiei judetene pentru promovarea Maramuresului.

Consiliul Judetean Maramures a fost reprezentat de vicepresedintele Ioan Doru Dancus, alaturi de care s-au aflat membri ai Serviciului de Relatii Publice din cadrul institutiei.

Ioan Doru Dancus, vicepresedinte CJ Maramures: “Gazda ne-a fost Nicolae Avram, care ne-a primit cu drag si inima deschisa la Restaurant Vatra Neamului, unde chef Niculai Tand ne-a aratat cum se fac hrenzelele in Maramures. Le multumim gazdelor noastre pentru deschidere si pentru o seara de exceptie, iar lui Niculai Tand ii multumim pentru faptul ca ne-a incantat papilele gustative.”

La eveniment au fost prezenti ambasadori si reprezentanti ai ambasadelor Armeniei, Chinei, Congo, Danemarcei, Egiptului, Emiratelor Arabe Unite, Georgiei, Japoniei, Kazahstanului, Kuweitului, Macedoniei de Nord, Malayeziei, Marocului, Sfantului Scaun, Sloveniei, Republicii Moldova, Rusiei si Thailandei. Au raspuns afirmativ invitatiei si reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Inaltului Comisariat ONU pentru refugiati, Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.

Celor prezenti li s-au adresat ambasadori ai turismului maramuresean precum: Paula Seling, Nicolai Tand, Dumitru Dobrican, Cornelia si Lupu Rednic, Grigore Lese, dar si membri ai Ansamblului Folcloric National ”Transilvania”. Acestia le-au vorbit oaspetilor despre frumusetea Maramuresului, un izvor de traditii si autenticitate, care trebuie plasat la loc de cinste pe lista destinatiilor turistice din Romania.

Invitatii au avut ocazia de a degusta preparate traditionale cu specific maramuresean, intr-o atmosfera de sarbatoare intretinuta de interpretii si dansatorii prezenti. Deoarece uneori cuvintele nu sunt suficiente, in cadrul evenimentului au fost prezentate fotografii si videoclipuri sugestive, menite sa starneasca interesul celor prezenti pentru plaiurile maramuresene, renumite pentru potentialul turistic deosebit, traditiile nemuritoare si ospitalitatea oamenilor locului.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1