Seara paradelor la Zilele Maramuresului

zilele maramuresului 2016 7Seara de vineri 7 mai a fost destinata paradelor si spectacolelor programate sa incheie cea de-a doua zi a evenimentelor derulate sub genericul Zilele Maramuresului, scrie cjmaramures.ro.

O parada a portului popular a avut loc incepand cu ora 17.00, avand ca punct de plecare porta maramureseana din fata Consiliului Judetean Maramures. La parada au participat Ansamblul Folcloric National Transilvania, care a ales sa prezinte costume care au apartinut unor importante personalitati din cadrul ansamblului: costumul de debut al Angelei Buciu, haina lui Nicu Moldovan, dar si costume vechi de peste 40 de ani, care fac parte din colectiile de valoare ale ansamblului.

Alaturi de artistii consacrati, la parada au participat cateva zeci de copii de la Palatul Copiilor din Baia Mare, coordonati de Gabriela Danci, imbracati in costume autentice de Maramures, dar si angajati ai Muzeului de Etnografie si Arta Populara. Aceasta actiune a avut un mesaj de sensibilizare a publicului asupra importantei costumului traditional, asupra pastrarii si perpetuarii traditiei.

Parada a parcurs Centrul Vechi, Podul Viilor, Parcul Regina Maria si s-a oprit la Muzeul Satului unde, pe scena din amfiteatru, au fost prezentate si descrise toate aceste costume. A urmat apoi o spectaculoasa parada a modei cu creatii de inspiratie etno ale creatoarei Doina Levintza. Manechine au fost sapte fete frumoase – balerine in cadrul Ansamblului Folcloric National Transilvania -, iar prezentatorul spectacolului a fost Paul Ananie.

Seara s-a incheiat cu doua recitaluri pe gustul publiciului prezent in numar mare la amfitreatru: Marinel Petreus & Band si Adi Sana cu Akcent, se mai arata pe cjmaramures.ro.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Maramures, prin Centrul Judetean de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare Maramures.

ZiarMM

Foto: cjmaramures.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1