Secretarul general al ONU avertizeaza impotriva unei „escaladari militare totale” in Siria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat vineri impotriva pericolului pe care il reprezinta o „escaladare militara totala” in Siria, transmit Xinhua si dpa, informeaza AGERPRES.

„Cresterea tensiunilor si incapacitatea de a ajunge la un compromis pentru crearea unui mecanism de responsabilizare (pentru utilizarea de arme chimice in Siria) ameninta sa duca la o escaladare militara totala”, a declarat Guterres in Consiliul de Securitate al ONU.

„In contactele mele cu dv – si mai ales cu membrii permanenti ai Consiliului de Securitate – am continuat sa reiterez profunda mea ingrijorare legata de riscurile pe care le presupune actualul impas si sa subliniez necesitatea de a evita ca situatia sa scape de sub control. Exact acesta este riscul cu care ne confruntam azi – ca lucrurile sa scape de sub control. Este de datoria noastra comuna sa punem capat” acestei situatii, a insistat secretarul general al ONU.

El a mentionat ca Rezolutia 2401 a Consiliului de Securitate care cere incetarea focului in Siria pentru a permite acordarea de asistenta umanitara nu a fost pusa in aplicare si a calificat drept „revoltatoare” informatiile privind folosirea de arme chimice in Siria, deplangand totodata faptul ca nu s-a ajuns la un acord in Consiliul de Securitate asupra unui mecanism pentru stabilirii responsabilitatii.

Guterres a subliniat insa ca nu exista o solutie militara a conflictului sirian. „Solutia trebuie sa fie una politica, prin intermediul negocierilor intersiriene de la Geneva”, a declarat secretarul general al ONU

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole