Secretul succesului pentru cei care folosesc site-uri matrimoniale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

laptopCercetatorii au aflat ca persoanele care isi cauta jumatatea cu ajutorul site-urilor matrimoniale pot avea succes intr-un mod foarte simplu.

Potentialii parteneri sunt atrasi de profiluri online simple, modeste si reale. Andy High, de la Universitatea din Iowa, afirma ca oamenii prefera parteneri sinceri, care sa spuna adevarul despre ei, nu sa se laude cu un succes inexistent.

Potrivit unei sondaj realizat in anul 2013 de Pew Research Center , unul din 10 americani foloseste aplicatii sau site-uri matrimoniale.

Cercetatorii au observat ca oamenii sunt atrasi mai curand de un profil sincer, nu de unul exagerat, laudaros.

De asemenea, este important ca profilul sa fie usor asociat unei persoane reale, adica trebuie oferite detalii concrete, nu doar informatii generale. De exemplu, este bine sa precizam locul de munca si meseria.

Cercetarea a demonstrat ca de obicei oamenii tind sa exagereze mult atunci cand isi fac profiluri pe retelele sociale, ca sa dea impresia ca sunt mai importanti, mai de succes ca in realitate.

In cadrul studiului, cercetatorii cu inventat 8 profiluri online matrimoniale, 4 pentru femei si 4 pentru barbati.

Unele din acestea contineau doar informatii pozitive, iar altele date realiste, care ajutau la formarea unei impresii corecte despre acea persoana.

Toate aceste profiluri au fost publicate pe OkCupid, un serviciu online matrimonial gratuit, iar aici au fost vizualizate de 317 persoane, dintre care 150 barbati si 167 de femei. Varsta medie a acestora era de 40 de ani.

Desi cercetatorii credeau ca profilurile pozitive vor fi mai apreciate de potentialii parteneri, in realitate au fost preferate cele realiste, modeste.

Studiul va fi publicat in primavara acestui an.

Daily Mail

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. io

    N-ar strica să corectați articolele înainte de publicare pentru greșeli de gramatică și scăpări de ortografie.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2