Sectorul cultural din Germania se aşteaptă la pierderi de 28 miliarde de euro din cauza coronavirusului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Guvernul german se aşteaptă ca sectorul cultural şi cel creativ să înregistreze în acest an o diminuare a veniturilor de aproximativ 28 de miliarde de euro din cauza crizei coronavirusului, informează DPA, transmite AGERPRES.

Acest scenariu devine din ce în ce mai probabil având în vedere faptul că aceste sectoare au fost practic paralizate de pandemia de coronavirus, arată o evaluare publicată luni de Centrul de excelenţă pentru industriile culturale şi creative.

Însă, în conformitate cu un scenariu mai optimist, pierderile ar urma să fie de aproximativ 9,5 miliarde de euro, în timp ce scenariul intermediar prognozează pierderi de 14,7 miliarde de euro.

În 2018, sectorul a generat aproape 170 miliarde de euro graţie celor aproape 260.000 de companii şi unei forţe de muncă de 1,7 milioane de persoane.

Cum anume va evolua situaţia şi cât de mult va fi afectat sectorul cultural trebuie să fie reevaluat în mod continuu, a apreciat Olaf Arndt, director de analiză la Centrul de excelenţă pentru industriile culturale şi creative.

Analiştii se aşteaptă la pierderi de până la 5,1 miliarde de euro în industria muzicală, ceea ce ar fi echivalent cu 59% în veniturile anuale. În industria filmului sunt preconizate pierderi de până la 7,2 miliarde de euro, sau 71% din veniturile anuale. Pe piaţa de carte, analiştii se aşteaptă la pierderi de 4,5 miliarde de euro, sau 34% din veniturile anuale.

Cei mai afectaţi de criza coronavirusului ar urma să fie companiile şi artiştii independenţi precum şi artele spectacolului (spectacole de teatru, teatru-dans, performance).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *