SECURITATE LA INCENDIU – Toți operatorii economici din domeniul gestionării deșeurilor, verificați

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Mediului, Tánczos Barna a solicitat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să verifice toți operatorii economici din domeniul gestionării deșeurilor, în ceea ce privește securitatea la incendiu. Reamintim că, în cursul zilei de ieri, a izbucnit un incendiu la un centru REMAT din Glina, județul Ilfov.

„Este absolut inadmisibil ca, la un agent economic autorizat, să se întâmple așa ceva. Ministerul face eforturi uriașe pentru ca deșeurile să fie colectate selectiv și să ajungă în unități autorizate, și nu putem să acceptăm ca în asemenea unități să se producă astfel de incidente. Încă așteptăm rezultatele controalelor ISU cu privire la cauza producerii evenimentului de la Glina. Agenții economici și autoritățile din domeniul protecției civile au însă datoria, în primul rând, să prevină astfel de situații. Astăzi, am cerut IGSU să realizeze, prin structurile sale, controale la toți operatorii care activează în domeniul colectării, sortării, depozitării sau reciclării deșeurilor, dezmembrărilor auto etc. Avem o legislație foarte clară în ceea ce privește securitatea la incendiu și este nevoie de o atenție deosebită în acest sector economic, unde orice astfel de eveniment poate aduce prejudicii asupra mediului și sănătății umane”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

De asemenea, Ministerul Mediului a dispus ca Agenția Natională pentru Protecția Mediului – ANPM să furnizeze IGSU lista tuturor agenților economici autorizați în acest domeniu de activitate, în vederea demarării controalelor tematice.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole