SEDUȘI ȘI ABANDONAȚI – Reamenajarea râului Săsar a eșuat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Maluri

Băimărenii au fost seduși și abandonați atunci când vorbim de râul Săsar și reamenajarea acestuia. În caz că ați uitat, despre reamenajarea râului Săsar se vorbea încă din anul 2013 și tot nu s-a făcut nimic deși au trecut ceva ani. Atunci ni se spunea că Săsarul trebuie să devină o emblemă a orașului Baia Mare. Și nu a devenit nici în ziua de azi. 

„Funcționalitate ii putem da amenajând malurile, amenajând alei de promenadă, piste de biciclete, zonele verzi care să genereze pentru cetățenii care se plimbă cu bicicleta sau pe jos un ambient plăcut. Și lucrul acesta nu doar în zona centrală a orașului trebuie să îl facem. Proiectul pe care l-am gândit prevede amenajarea râului Săsar, de la intrarea dinspre Satu Mare și până în cartierul Ferneziu inclusiv”, spune Primăria Baia Mare atunci.

Intențiile de atunci exprimate erau de amenajare a malurilor Săsarului și de reabilitare structurală și arhitecturală a podurilor de peste râu. Proiectul care a rămas doar la stadiul de proiect viza trei tronsoane și anume Decebal -Republicii, Republicii-Unirii și Uniir-Culturii.

„Singurii care au dat o utilitate malurilor râului Săsar sunt proprietarii de câini, care își plimbă patrupedele de-a lungul Săsarului. Dar nu se plimbă nimeni pe Săsar de frumos ce este. E nevoie de investiții acolo, de amenajări, așa cum au ungurii, de exemplu. Nu ai o bancă montată, să poți să stai, să îți tragi sufletul. Doar vorbe”, ne-a spus Marius.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole