Șefa IȘJ Maramureș: ”Apreciem eforturile dascălilor care au înțeles că lumea școlii și paradigmele educaționale se schimbă și evoluează chiar sub ochii noștri”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Anca Hendea, a transmis un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în care vorbește și despre situația în care se află învățământul din cauza coronavirusului.

Ea a ținut să aprecieze eforturile dascălilor în contextul actual, prin păstrarea elevilor conectați la școală datorită furnizării de material informativ, lecții online, fișe de lucru, exerciții, aplicații didactice.

Momentele de cumpănă pe care le trăim influențează stabilitatea socială și ne solicită intervenții adecvate, solidaritate, implicare competentă, echilibru, empatie. Noi toți – elevi, profesori, părinți – învățăm să ne adaptăm la noile schimbări, căutând, zi de zi, soluții care să asigure accesul tuturor tinerilor maramureșeni la educație, pentru că școala, devenirea tinerilor trebuie să rămână preocupări esențiale într-o lume matură și rațională.

De Sfintele Sărbători Pascale, cu gratitudine şi respect transmitem mulţumirile noastre tuturor partenerilor instituționali care au sprijinit activitatea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, popularizarea activității instituției, consolidarea imaginii pozitive a acestei instituții, oferindu-ne oportunitatea de a avea o perspectivă echilibrată asupra activității noastre, dar și o privire introspectivă asupra a ceea ce suntem sau trebuie să devenim.

Subliniem că implicarea proactivă în viața școlii a elevilor și părinților ne oferă posibilitatea de a obține o viziune realistă asupra activității Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, în timp ce intervențiile educative întreprinse determină valori, atitudini, modele comportamentale, reprezintă un plus adus educației formale și nonformale, răspunzând expectanțelor formative pe care societatea contemporană le definește.

Apreciem eforturile dascălilor care au înțeles că lumea școlii și paradigmele educaționale se schimbă și evoluează chiar sub ochii noștri, care au acceptat provocările învățării la distanță, păstrând elevii conectați la ethosul școlii, furnizându-le material informativ, lecții online, fișe de lucru, exerciții, aplicații didactice, mai ales în perspectiva examenelor naționale și a prelungirii perioadei de întrerupere a cursurilor.

În prag de sărbătoare, îmi exprim speranța că vom trăi spiritul Floriilor și al Învierii prin emoții autentice și bucurii duhovnicești, însoțite de credință și vibrație sufletească, de manifestarea solidarității, de nădejdea într-un viitor binecuvântat cu sănătate, cunoaștere și autocunoaștere.

Inspector școlar general, prof. dr. Anca-Minodora COSTIN-HENDEA

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *