Sefa Uniunii Judecatorilor desfiinteaza noua lege Big Brother: Implicatii grave pentru libertate

Reclame home 1
Reclame home 1

camera-de-supraveghere-videoDana Girbovan, judecator la Curtea de Apel Cluj, presedinte al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), analizeaza critic noua lege ‘Big Brother’, promulgata saptamana trecuta de Klaus Iohannis. Judecatoarea afirma ca legea a fost adoptata intr-o tacere suspecta si aduce o grava atingere dreptului la viata privata si libertatii cetatenilor, informeaza stiripesurse.ro.

Analiza publicata de Dana Girbovan pe Facebook:

„Presedintele Klaus Iohannis a promulgat discret celebra lege Big Brother care permite tuturor serviciilor secrete – plus organelor cu atributii in domeniul apararii – accesul la datele de trafic retinute de furnizorii de servicii de comunicatii pe ani de zile. Pentru a intelege cine are acces la datele noastre, Legea apararii nationale prevede ca organele cu atributii in domeniul apararii sunt: Presedintele Romaniei, Parlamentul, Guvernul, CSAT, precum si fortele armate si fortele de protectie. Toti acestia vor avea dreptul de a solicita acces la datele noastre de trafic.

Legea trebuia, in mod normal, sa provoace discutii serioase in spatiul public, in conditiile in care aduce o atingere grava dreptului la viata privata si altor drepturi constitutional, insa acest lucru nu s-a intamplat. Legea a fost adoptata intr-o tacere suspecta.

Dupa ce doua legi cu fost deja declarate neconstitutionale de CCR, am citit cu interes noua lege, curioasa sa vad in ce masura aceasta respecta principiile statuate prin decizia CJUE din 8 aprilie 2014, precum si prin decizia CCR nr.440 din 8 iulie 2014”.

Vezi mai multe detalii pe stiripesurse.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole