septembrie 19, 2021

Sefii filialelor din tara “Cartel Alfa” se intalnesc la Ocna Sugatag. Va fi prezent si Bogdan Hossu, seful “Cartel Alfa” Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 25-28 mai a.c., la Ocna Sugatag se vor intalni liderii din Romania de la “Cartel Alfa”. Acestia vor discuta despre Legea Salarizarii Unitare si eventual despre intocmirea unui calendar de proteste.

Alaturi de Bogdan Hossu vor fi prezenti si Liviu Apostoiu prim-vicepresedinte, dar si Petru Dandea secretarul general al organizatiei.

“In momentul de fata la Ocna Sugatag se vor intalni toti presedintii de filiale din tara si Biroul Executiv insemnand Bogdan Iuliu Hossu in calitate de presedinte, Liviu Apostoiu ca si prim-vicepresedinte si Petru Dandea secretarul general al organizatiei, al confederatiei. Sedinta mare va fi in 26 mai a.c..Vom discuta despre Legea Salarizarii Unitare pentru ca organizatia “Cartel Alfa” este focusata pe aplicarea acestei Legi, adica pe elaborarea ei si incercam cat putem sa deschidem ochii parlamentarilor sa le aratam inechitatile. Sa nu se inteleaga ca, Cartel Alfa ar fi impotriva Legii Salarizarii Unitare ci dimpotriva doar ca dorim sa fie intr-adevar o salarizare unitara, sa nu existe inechitati si discriminari pentru ca tot noi vom sanctiona. Este mai greu dupa ce se voteaza legea sa mai intervi pe ea”, a declarat Florin Hosu, presedintele filialei “Cartel Alfa” Maramures.

Se ia in calcul un calendar al protestelor la nivel confederal

“Deja noi sustinem aceste proteste si luam in calcul si eventuale proteste. Au inceput muzeele. Pe administratia publica lucrurile sunt foarte incordate. Exista posibilitatea sa inceapa actiuni spontane, adica oprirea lucrului si altele, practic sunt solutiile cu efect, trebuie sa recunosc, iar eu nu pot, ca presedinte de filiala, sa le spun oamenilor opriti lucrul, pentru ca risc foarte mult, dar nici nu pot eu sa-i opresc. Am informatii ca sunt angajati care doresc sa opreasca lucrul.

Pe de alta parte noi dorim o actiune la nivel de Bucuresti, la nivel de tara, dar aici sunt federatiile din administratie care s-au si intalnit. Aici discutam despre toate federatiile indiferent de confederatie. Deci se doreste o actiune comuna.  Lucrurile trebuie urgentate deoarece Legea Salarizarii Unitare cred ca trece azi de Senat, mai este un pas foarte mic in Camera Deputatilor, camera decizionala si legea va trece”, a precizat Hosu.

Florin Hosu: “Presedintele Consiliului Judetean respectiv primarii se vor juca cu salariile acestor categorii de salariati”

“Sa stiti ca situatia este destul de incordata si va dau un exemplu pentru ca il stiu: Directia de Protectie a Copilului. Si acolo regasim functionari publici. Oamenii nu se regasesc cu salarii sau se regasesc cu un salar minim sau maxim si de aici, presedintele Consiliului Judetean respectiv primarii se vor juca cu salariile acestor categorii de salariati. Nu inteleg de ce nu s-a stability spre exemplu un salar pentru inspector gradul 1, indiferent de unde este din tara. Iar de acolo sa se dea posibilitatea, eventual, sa cresti salarul daca ai un venit extrabugetar. Asta inseamna salarizare unitara”, a conchis seful “Cartel Alfa Maramures”, Florin Hosu.

Vom reveni cu amanunte pe acest subiect.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2