Sefii Nissan si Renault dau asigurari ca parteneriatul lor este solid

Reclame home 1
Reclame home 1

Directorul general al Nissan, Hiroto Saikawa, a salutat joi numirea lui Jean-Dominique Senard in functia de presedinte al partenerului de alianta Renault, adaugand ca producatorul auto nipon asteapta cu nerabdare sa inceapa un nou capitol al relatiei lor, dupa ce fostul presedinte Carlos Ghosn a fost arestat in Japonia, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

„Domnul Senard este un om de afaceri experimentat, cu o experienta vasta. Salut calduros decizia Renault”, le-a declarat jurnalistilor Saikawa la sediul central al Nissan din Yokohama.

Comentariile lui Saikawa vin dupa ce joi Renault a confirmat numirea lui Jean-Dominique Senard in functia de presedinte si a lui Thierry Bollore in functia de director general.

La randul sau, noul presedinte al Renault a afirmat ca se va concentra pe discutiile menite sa cimenteze parteneriatul dintre Renault si producatorii auto niponi Nissan si Mitsubishi.

„Este important ca aceasta alianta sa ramana extrem de solida. Este datoria noastra sa mergem mai departe impreuna”, le-a declarat jurnalistilor Senard dupa reuniunea Consiliului de Administratie al Renault.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianta Renault-Nissan, extinsa in 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit in 2017 cel mai mare producator mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unitati, mai mult decat Volkswagen si Toyota.

In 19 noiembrie, Carlos Ghosn, in varsta de 64 de ani, a fost pus sub acuzare in Japonia pentru ca ar fi omis sa declare autoritatilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro/44 de miliarde de dolari) realizate timp de cinci ani, in perioada 2010 – 2015.

In prezent, alianta regrupeaza zece marci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariati si 122 de uzine pe toate continentele.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2