Sefii separatistilor, hotarati "sa apere Donetkul"

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Responsabilii separatistilor prorusi din Donetk, in estul Ucrainei, s-au declarat hotarati joi sa apere acest oras de unde vor sa evacueze o parte dintr-un milion de locuitori, transmite Agerpres.

„Inamicul incearca sa incercuiasca din toate partile Donetkul. Suntem gata sa aparam Donetkul si aglomeratia /urbana/ Donetk, sa nu lasam adversarul sa intre sau sa inconjoare orasul”, a declarat intr-o conferinta de presa Igor Strelkov, „ministru al apararii” al Republicii Populare Donetk /DNR/, autoproclamata.

El a dat asigurari ca are suficienti „rezervisti” si echipament pentru a face acest lucru, asigurand ca „peste 1.000 de voluntari” s-au alaturat separatistilor „in ultimele zile”.

Autoritatile de la Kiev, care au declansat o „operatiune antiterorista” impotriva rebelilor din estul tarii, si-au afisat, dupa recucerirea mai multor localitati, intentia de a incercui cele doua mari orase din regiune, Donetk si Lugansk /aproape 500.000 de locuitori/, aminteste AFP. „Primul ministru” al DNR, Aleksandr Borodai, si-a afisat de asemenea determinarea. „Vom apara teritoriul DNR contra ocupatiei”, a declarat el in aceasta conferinta de presa.

El a evocat de asemenea posibilitatea de a evacua „zeci de mii” sau chiar „sute de mii” de locuitori din Donetk in timp ce fortele ucrainene inainteaza.

In legatura cu Rusia, al carei sprijin pentru separatisti pare sa scada in ultima vreme, Borodai, care nu face un mister din cetatenia sa rusa si s-a intors de la Moscova, a dat asigurari ca a avut discutii „constructive” in capitala rusa, cu interlocutori pe care a refuzat sa-i numeasca.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2