Șeful Consiliului Științific din Franța: va trebui să intrăm într-o nouă carantină. Noile tulpini echivalează cu începutul unei noi pandemii.

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Într-un interviu la BFMTV, Jean-François Delfraissy, șeful Consiliului Științific a spus că politicienii vor trebui să decidă în această săptămână dacă Franța va intra într-o carantină națională strictă, așa cum a fost cea din primăvara anului trecut, sau printr-una mai blândă, ca cea din toamnă.

“Altfel, la jumătatea lunii martie vom fi într-o situație foarte dificilă”, a declarat Delfraissy, care a explicat că deja tulpina englezească a coronavirusului reprezintă între 7% și 9% din cazurile identificate în Paris și în alte regiuni ale Franței.

Guvernul se va întruni miercuri pentru a decide dacă trebuie să ia măsuri suplimentare, după ce numărul cazurilor zilnice a crescut din nou la peste 20 de mii, în ciuda prelungirii restricțiilor de circulație pe timpul nopții (după ora 18).

Delfraissy a spus că apariția variantelor mai contagioase din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și, mai nou, din California, au schimbat complet situația pandemiei în ultimele trei săptămâni: “Aceste noi variante sunt echivalentul unei a doua pandemii”, a spus consilierul științific. “Urmează o cursă de trei luni între răspândirea variantei engleze și vaccinarea cât mai multor persoane”, a spus el, exprimându-și încrederea că Franța va reuși să vaccineze între 6 și 8 milioane de oameni până la jumătatea lunii aprilie, dar în niciun caz 70 de milioane până la sfârșitul lunii august, așa cum este planul ministrului Sănătății.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *